torsdag 10 december 2015

Jag ska alltid drömma

Jag ligger och drömmer. Drömmer mig bort till Dubai. Och kanske till en sen sommarkväll tillsammans med mina vänner. Och så till en spontan weekend i storstan. Och till en mysig hemma kväll med bara Johnny. Och att jag jobbar som flygvärdinna. Jag har många drömmar som aldrig mera kan bli sann. Det känns som att jag kastat bort mitt liv. 24 år och mamma till en 8 månaders. Va fan har jag gjort? Hur i helvete tänkte jag då jag bestämde mig för att behålla bebisen? Jag är fan inte klok!

Så öppnar jag ögonen och kollar till höger om mig. Och jag ser honom. Han som jag alltid drömt om att ska finnas hos mig. Han som jag älskar fjorton gånger till månen och tillbaka resten av mitt liv. Den finaste som finns på hela jorden. Kärleken bara väller över. Jag minns hur babysjuk jag var en månad, trettio veckor, två år och redan jävligt långt innan jag ens träffade Johnny. Hur jag efter alla vikariat på dagis bara önskade att jag sku ha en egen liten unge att krama och pyssla om. Jag hade färdigt med allt. Inga fester, inga spontana resor och inga sena kvällar intresserade mig längre. Och den dagen jag plussade var det självklart att vi sku behålla det lilla som växte i min mage.

Så värför intresserar alla fester, resor, skolor mig nu? Nu när jag äntligen fått det jag alltid varit säker på att jag vill ha? Jag hatar mig själv lite för det att jag alltid ska ha det jag inte kan få. Varför kan jag inte bara vara nöjd över det, att jag faktiskt har fått allt det jag nånsin drömt om?

Och jag säger heller inte att jag sku byta ut mitt liv med Melvin till ett liv utan Melvin. Nej verkligen inte!! Han är det bästa som nånsin hänt mig och jag sku dö för honom. Jag älskar, mer och mer för varje dag, att vara med och ta hand om honom! Jag kommer aldrig att såra eller lämna honom. Han är det viktigaste som finns och min prio nummer ett.

Men jag kommer alltid att drömma..

7 kommentarer:

 1. Vilket fint och ärligt inlägg! :) man e ju trots allt samma person som innan trots att man fått barn så man kan ju int slut drömma. Och de behöver man nog int gör heller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Joo visst e det så! Man ändrar ju int personlighet då man blir mamma. Men man kanske tänker på ett annat sätt och gör saker på ett annat sätt! :)
   Och visst ska man drömma! Det är nog bara hälsosamt! :)

   Radera
 2. om du nångång får chansen tycker jag verkligen att du ska förverkliga drömmen om att resa till dubai! att resa dit var bland det bästa jag gjort i mitt liv :) för visst kan dina drömmar bli sanna ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo! I nått skede kommer jag nog att prioritera en resa dit. Helst ensam med Johnny. Men det återstår att se ;)

   Radera
 3. Vad bra att du vågar skriva om ett så tabubelagt ämne. det finns nog många som int vågar erkänna att de har drömmar som int involverar barnen, fast det int alls handlar om att man "oönskar" sina barn

  SvaraRadera
 4. Så sant! Föri jag fick barnen så fundera jag bara på att bli mamma.. Nu funderar jag varför hadd jag så brottom me hus och familj (var 21). Varför rest int jag eller studera bodd nån annanstans längre bort en stund o.s.v.
  Är 24 och har 2 barn nu och kan känna ganska stor avundsjuka till de i samma ålder som har all frihet.. Men nog sku jag välja barnen om jag sku va 20 igen ;)

  SvaraRadera
 5. Jag fick mitt första då jag var 18 år.10 år senare kom nr 2 och nu har jag fått ytterligare 2 barn till. Kan ibland tänka att varför stannade jag inte vid ett barn. Då skulle jag vara 33 år och ha en 15 åring. Oj, vad mitt liv skulle vara enkelt då. Men istället pysslar jag på hemma med en 5,5 åring, blivande 3 åring och 8 månaders. Men dom växer ju också hela tiden och mitt i allt har vi inga småbarn hemma mera

  SvaraRadera