tisdag 7 juni 2016

Man ska inte klaga men jag bara måste..


Jamen hej.
Först gnäller jag över att jag behöver nått att göra och kanske ett jobb.
Ikväll har jag klagat över att jag har allt för mycket att göra.
Dessutom har jag fått tre arbetserbjudanden!
Två som är inom det jag är utbildad till; försäljare och bartender/servitör.
Ett är nått jag jobbat med tidigare men inte har utbildning inom; dagis.

Egentligen borde det vara enkelt att välja för jag borde ju göra det jag kan och är bra på.
Men att servera öl och sprit till 02 på natten, var och varannan dag
är nog inte riktigt passligt för en småbarnsförälder.
Inte med tanke på att jag ska upp 7-8 morgonen därpå.

Dagis har ju dessutom helt underbara arbetstider.
Men vill jag jobba med skrikiga och busiga barn i 8 timmar och
sen komma hem till mitt eget barn som skriker och har cirkus.
Don't think so!

Mitt problem är verkligen stort. Det förstår ni säkert. Höhö.
Jag borde egentligen bara vara glad över att så 'många vill ha mig'. 
Nå, har ju nått att fundera på nu.
Mitt i allt annat som är på gång.

7 kommentarer:

 1. NästangrannenCamilla8 juni 2016 22:10

  En sak som är värt att tänka på : barn brukar bete sig bättre på dagis å lyda "tanterna" bättre än va de gör hemma ;) :D så kanske d int så myki cirkus ändå att arbeta på dagis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo men så är det ju faktiskt! :)

   Radera
 2. Ja e utbildad barnledare,men sku aldrig ork me att sköta andras barn hela dan,sen hem och sköta mnina 2. Kanske när jag närmar mig pension haha!

  SvaraRadera
 3. Nu har ju int ja nå egna barn så de e svårt ti sej, men de som jag nu ha diskuterat med andra inom dagvårdsbranschen som har egna barn har tyckt att man nog ska göra nåt annat än jobba på dagis när ens egna barn e små. Även om barnen (i många fall) beter sej bättre på dagis är det ändå tungt när man hela tiden ska ha koll på läget och vistas i en omgivning med mycket ljud. Sen är det ens egna barn som lider på eftermiddan/kvällen när mamman/pappan är trött efter allt bus på dagiset. Själv jobbar jag ju på dagis nu men ha nog kommit fram till att vissa dagar e ja så trött när ja kommer hem så ja absolut int sku ha ork kvar att sköt om ett eget barn, så den dagen som egna barn e aktuellt kommer ja nog tänk över min arbetssituation några gånger. :) (oj, de blev en lite lång kommentar)

  SvaraRadera
 4. Ja har då igen hört av en kompis som jobbar på dagis å började arbeta när dottern var lite på 1 år att hon tycker det går hur bra som hellst, så det e no säkert väldigt induviduellt :) trött efteråt e man ju efter de flesta jobb.

  SvaraRadera
 5. Jag har tidigare jobbat inom dagvården men valde att sluta (fick ett nytt jobb) för jag kom nog fram till att jag inte klarade av att jobba på dagis då jag även har två barn. Nerverna räckte inte till helt enkelt och det var ju tyvärr mina barn som fick ta smällen :/ har inte ångrat en sekund att jag bytte jobb! Är så mycket piggare nu. Men alla e vi ju olika, det går ju alltid att testa :)

  SvaraRadera
 6. De som jag (är på dagis) jobbar/har jobbat med som har små barn hemma har alltid sagt att det är annorlunda att ha 13 eller 21 barn i en grupp på dagis än att ha 1 eller 2 eller 3 små hemma. Jag misstänker att din lillkille är annorlunda än en hel grupp på dagis! Varje dag är inte full med bus och stök på dagis. Och inte alla barn är skrikiga och busiga.. Jag misstänker du skulle vara tröttare om du jobbat på nattklubb än på dagis

  SvaraRadera