fredag 27 maj 2016

Jag behöver ett annat ansvar

Jag har turen att få 'fritid' då jag själv vill. Alltså att jag har kvällar då jag får göra nått utan Melvin. Oftast tränar jag men ibland hänger jag med mina kompisar. Dessutom brukar Johnny ta med Melvin till fammo i Nykabi om han jobbar på helgen, så att jag ska få vara ensam hemma en par timmar. Det är väldigt skönt och uppskattat.

Men oftast då jag är ensam hemma så vilar jag inte. Utan då gör jag sysslor som jag inte hunnit med tidigare på dagen eller dagen innan. Så jaa, det känns som att jag inte 'slipper ansvaret' även om Melvin inte är med mig just då.

Fast så är det ju då man bestämmer sig för att skaffa barn. Man har ansvaret från första dagen tills den dagen man blir begravd. Man har, som mamma, ansvaret 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Visst, ansvaret går att koppla bort i en par timmar då man är på gymmet eller bio. Men sen är det där igen. Man börjar genast fundera på hur barnet har det, om hen sover, att kläderna borde tvättas och maten ska kokas.

Just nu känns de i alla fall som att jag borde få 'ha ansvar över nått annat' än Melvin ibland. Det låter så sjukt då jag säger det men alltså jag saknar att jobba. Jag sku mer än gärna ha, en par kvällar i veckan, ansvaret över att ge toppen kundbetjäning till kunderna istället för att byta blöjor och ge gröt åt Melvin. Jag behöver lite omväxling i vardagen. 

1 kommentar:

  1. Ja förstår precis din känsla. Så har ja känt ända sen Melvin var 2 månader, efter det blev vardagen så jobbig så ja blev deprimerad för en tid. Och sen gick de ju int så bra, här sitter ja igen mammaledig med en 5 månaders baby. Dock accepterar ja föräldraledigheten bättre denhär gången, men nog sku ja ändå njut av att få göra något annat mellan varven. Till hösten tänker ja nog sök nått litet jobb, typ kvälls eller helg jobb och efter årsskiftet har jag förhoppningsvis heltidsjobb igen.

    SvaraRadera