fredag 6 november 2015

Fattigdomen är ingen fröjd


Alla som är studerande, mammaledig, vårdledig osv vet att det kan vara lite dåligt med pengar. Och då funderar man ju kanske lite på vad man kan göra för att leva ekonomiskt och eventuellt spara in lite pengar. Jag hittade en artikel som har 41 bra tips på hur man kan spara in pengar och några av de här tipsen har jag och Johnny faktiskt använt oss av.  Och jag tänkte dela med mig av dessa tips.
Så varsågoda!


MAT

- Handla aldrig då du är hungrig! Om du är hungrig i en butik handlar du endast en massa onödigt som varken mättar dig eller räcker en längre tid,
- Handla tidigt på morgonen eller sent på kvällen! Då finns det massa produkter som är på -30% eller mera pga av datumet! Köp och frys ner. Dessutom betyder det inte alltid att produkten är gammal bara för att datumet har gått ut. Använd sunt bondförnuft.

- Laga maträtter som räcker i en par dagar framåt! T.ex. soppor, gratänger. såser osv. Frys ner sen det som lämnar över så har du mat veckan efter.

- Ersätt en del av maletköttet med soijakross. Vi har faktiskt lämnat helt bort maletkött och använder oss endast av soijakross. Funkar hur bra som helst. En påse med soijakross kostar typ 3-4€/påse och räcker flera månader. Även om vi använder krosset varannan gång vi lagar mat.

- Ät alltid då du blir serverad gratis snacks/godis! Hahah jaa herregud vad det låter snålt men det är helt sant. Köp aldrig eget gott utan ät det då det serveras gratis. ;)FRITID

- Drick kaffe med dina vänner hemma hos varandra! Bara en kopp kaffe på café kostar ju typ 2-3€. Köp hellre ett kaffepaket och åk hem till din vän. Dessutom kan ni prata om vad ni vill och hur högt ni vill utan att någon stör sig på det.

- Du som har barn: Ta nytta av gratis evenemang. Som öppna dörrar hos brandkåren, lekrummet på Ikea, sagostunder på biblioteket, barnkonsert osv. Kostar dig inte ett cent och du får på köpet överlyckliga barn!ÖVRIGT

-  Gå eller ta cykeln istället för bilen så ofta du bara kan! Det är otroligt hur mycket pengar du kan spara in på att sluta vara så lat!

- Köp inga onödiga saker! Och måst du verkligen ha en ny lampa, matbord, kläder osv.. Kolla alltid på loppis först! Ibland blir man förvånad över hur bra saker man kan hitta på loppis!Vill ni läsa alla tips? Klicka här!

8 kommentarer:

 1. Bra tips:)Var hittar man sojakross i affären? // Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hittar det i mjöl hyllan :)

   Radera
 2. Dedär me sojakross måst ja absolut prova :) Tack för tipset!! Men eftersom barnet måst få i sig kött så kanske de int funkar i längden för vår familj.. men men..de va ett bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, alltså vi ger ju såklart kött till Melvin och han får ju sin egen mat. Dock innehåller soijakrosset jätte myki protein så ganska långt kan man lämna bort köttet. I alla fall för oss vuxna :) vi använder krosset just i tacos, makaronilåda och sånt!

   Radera
  2. Fast barn måste inte få i sig kött.

   Radera
  3. Nej så är det! :) så länge de får protein och järn från andra produkter :)

   Radera
 3. Kan du tala/förstår du finska? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan jag. :) jag är tvåspråkig för min pappa är finsk. :)

   Radera