söndag 8 november 2015

Bilstols kaos


Vi är i stort behov av en ny bilstol åt Melvin. Plötsligt blev han stor och ryms just och just i sin nuvarande. Jag har googlat runt lite och läst i olika forum. Men det är ju såååå svårt att bestämma sig för vilken vi ska välja och vilken som är bra.


Vi vill att den ska
- ha isofix
- justerbar nackstöd
- gå att ha bakåt- och framåtvänd
- gå att använd åtminstone upp till 25kg

Den som jag nu har fastnat lite för är en Britax Multi Tech IIMen nu undrar jag om nån av er har erfarenhet av den här stolen och sku kuna berätta era åsikter om den.
Och berätta åt mig vad det är för system på den då man fäster den i bilen. Förutom bälte.
Antingen är jag dum och inte fattar nått eller så går det inte att fästa på annat sätt än bälte?
Positivt, negativt osv... Är det en bra stol och värd priset?

 Eller finns det en ännu bättre?

 Tack på förhand!

26 kommentarer:

 1. Multitech har inte isofix. Vi har den och är riktigt nöjda. Men har förstått att den är "svår" att få att passa i många bilar så det skulle lönas att ni skulle få testa en innan ni köper! I vår Octavia passar den finemang.

  SvaraRadera
 2. Glömde dock att påpeka om Melvin väger så mycket som 9-10 kg redan när ni tänkte byta bort babyskyddet? Det rekommenderas ju att babyn skulle uppfylla viktgränsen innan man byter bort babyskyddet, eftersom babysar inte är tillräckligt starka i nacken ännu för en sån där bilstol. Vår son var ca. 10 mån då vi bytte bort babyskyddet och det ansågs ändå som "tidigt". När vi var i Vasa hos Babystyle och testade ny bilstol åt honom så var det endast en modell (0-18 kg gick den) som han passade i då ännu, då vägde han 10 kg! Multitechen var då alltför stor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Babyn/barnet behöver inte uppfylla viktgränsen på 10kg, babyn är färdig att byta stol när hen sitter stadigt utan stöd :)

   Radera
  2. Nej, vi ska int byt just nu. Han kan säkert ha babyskyddet 1-2 månader till beroende på hur mycket han växer. Han ligger på strax under 9 kg just nu och vi måste ju nästan byta sen då han nått 10kg. :) Men vi vill såklart ha stolen färdigt hemma sen då det blir dags att byta ;)

   Radera
 3. Ingen aning om just den där är en bra stol, tänkte bara tipsa om bilstolslotsen. Det är en blogg om bilstolar och hon finns också på facebook :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! ska kolla in där :)

   Radera
 4. Mukti tech ska fästas med bilens bälte o förankringsband. Stolen e tung o saknar isofix. De e int en stol ja sku använda framåt gör att den väger så mycke, vid krock kläms barnet mellan bältet o stolen o får hela stolens tyngd på sig. Om bilen har väldigt skålade säten blir stolen jätte rak o kräver massa utrymme för att kunna lutas ens lite. Ja bytte vår MT ti en axkid duofix, i andra bilen har vi en klippan triofix recline. O ja e mer än nöjd me dom båda :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. okeej. Ska kolla in de två modellerna oxå :) tack för din kommentar!

   Radera
 5. En sån har vi! Jättebra bilstol men lite krånglig att fästa enligt mig. Den fästs med hjälp av bälte, tillhörande stödbälten och en stödfot där bakom. Ingen isofix tyvärr. Annars e den rymlig och känns stadig och säker. Så, jag rekommenderar den om int man ska flytt den från bil till bil jätteofta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, jag tyckt det va lite krångligt monterings system på det. Men vi ska ju ha den i en och samma bil så kanske de int gör nått. :) tack för din kommentar!

   Radera
 6. Den är ganska stor och tar mycket utrymme för att få rätt lutning på den i vår bmw. I vår andra bil en nissan primera kommer spännen i bilstolen för nära bälteslåsen i bilen så där i den bilen gick den inte att använda. Men vi är nöjda med den, känns stadig och säker. I andra bilen har vi en britax max way, också väldigt nöjd med den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En britax max way har jag oxå kikat på så ska ta en närmare titt på den. Tack! :)

   Radera
 7. Vi köpte en MaxiCosi Mobi åt vår son. Uuunderbar bilstol, går att ändra lutning medan sonen sitter i den. Ville ha en sådan eftersom sonen redan e 10 kg på sina 4 månader, så om han somnar sku huvu far ner på honom utan lutningen. Men den e endast bakåtsvängd, men jag tänkte endå ha sonen bakåtsvängd så länge som möjligt. Upp till 25 kg är den. Lätt att montera fast. Enda negativa är att den tar ganska mycket rum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vill nog jätte gärna ha en som går att svänga båda vägarna. Men tack i alla fall! :)

   Radera
 8. Vi har en graco & brio. Alla bakvända stolar tar ganska myki plats så var beredd på att man siter obekvämt i framsäte. Så bäst e att ni prövar av någon som har en sån stol ni önskar innan ni köper ett. Skulle heller int rekommendera en "kombi" stol ti ha framåtvänd sen fö sim nån komenterade att di e ganska tunga fast di e godkänd att ha framvänt. Isofix system tar bara upp ti 18kg så ja rekommenderar nog att ni tar en stol som har oxå möjlighet att sätta fast me bälte då lillen blir större :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah okej. Detdär med isofix visste jag int så får väll kanske glömma det då. :D

   Radera
 9. Vi har en såndär och är riktigt nöjd..kanske lite krånglig att bälta fast men det är de flesta bilstolarna. Rekommenderar den om ni oftast skall ha den i samma bil och inte behöver flytta den så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Vi ska nog ha den i samma bil så det gör nog inget om den är svår monterad ;)

   Radera
 10. Vi har en sån och är väldigt nöjda! Dottern trivs inte i bilen,men sitter ändå väldigt bekvämt (ser de ut som iaf) och stolen känns säker! Vi böt bort babyskyddet när hon va ca 9kg och kunde sitta själv. Om ni har möjlighet så prova i bilen först. Vi har fässt stolen med extra bälten så att den int slipper att röras. Tycker att stolen är värt sitt pris! Har hört att folk tycker väldigt mycket om en stol som heter klippan. Dom är dyra men vill man satsa så värt att kolla upp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra! Vi vill ha en säker och bekväm stol men inte allt för dyr. :) Ska iaf kolla in Klippan. Tack! :)

   Radera
 11. Vi har en sån och är riktigt nöjda, känns stadig och säker. För mig är den ganska krånglig att sätta fast, men för mannen går det nog snabbt. En bilstol jag skulle rekommendera i alla fall. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lutar nog mot att vi ska ha just en sån stol. :) Tack så mycket för din kommentar!

   Radera
 12. vi har klippan triofix recline åt båda våra barn. den är vi väldigt nöjda med. klippan är från 9-36 kg och går att ha både bakåt och framåtsvängd. den går också att använda som bältesstol senare. den har isofix och är lätt att montera i bilen. dessutom tar den mindre plats än många andra stolar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter för bra för att vara sant ;) hehe! Den har ju verkligen allt :D

   Radera
 13. Vill ni ha en stol som är lätt att montera, inte tar upp jätte mycket plats i bilen, inte fruktansvärd dyr och plus testad skall ni kolla in Britax Max-way eller Axkid Minikid.

  SvaraRadera
 14. Sen som flera skrivit här tidigare så ska så kallade kombi stolar skall absolut inte användas framåtvänd. När barnet har växt ur den bakåtvänd och ca 5 år gammal så köper man en riktig bältesstol istället.

  SvaraRadera