måndag 7 september 2015

Just nu hemma hos oss


 - Melvin sover väldigt dåligt på nätterna. Han vaknar en gång i timme och gråter = trött mamma som inte sover mera än 40 min åt gången! Misstänker han har öronvärk och ska ringa till rådgivningen idag.

- Har varit fullt ös hela helgen. Bara svängt i dörren mellan varven. Så nu ska jag tagga ner helt och passa på att vila då Melvin sover. (om han sover)

- städning och klädtvättning står på schemat idag. Annars får vi snart äta dammråttor till middag och gå nakna.

- ska försöka orka gå på Body Combat vid Studio Z ikväll.

- Melvin blev 5 månader igår. På torsdag slipper vi på kontroll till rådgivningen. Hoppas på att få öka lite med maten eftersom att han äter så duktigt och med god aptit. Nå, det återstår att se!Och eftersom att jag varit borta en del denna helg,
så blir det extra mycket mys och gos med Melvin idag!


Trött men ack så lycklig <3

8 kommentarer:

 1. Om Melvin äter duktigt så sku ja nog bara ök åpå tills han säger stopp själv.. så gjord vi iaf och bra gick de :) Hoppas att hans dåliga nätter bara är nåt som går om snart så han inte har i öronen :( krya! Och hoppas ni snart sover gott igen!

  SvaraRadera
 2. Ja har å öka på portionerna själv hemma och he gaar nog bra! He kan du nog lugnt göra...huvudsaken e ju att M e nöjd :)

  SvaraRadera
 3. Vad äter M för mat? Bara mjölk eller något annat också? Tycker du ska öka och om han sover dåligt på nätterna KAN de ju också bero på att magen inte är tillräckligt mätt.
  Vet inte om du är för eller emot att sätta en liten bit lök in i en vaddtuss men hos oss har det hjälpt. Läkaren vi var till med lilla E sa att det var öroninflammation eftersom det var rött i örat men öronspecialisten säger att när man har öroninflammation ska de vara gult in i örat. Vi tog ingen pencellin utan använde bara lök. På efterkontrollen blev läkaren förvånad att det hade hjälpt och att det inte var rött i örat mera. Men man väljer ju själv hur man gör men de va bara ett tips..:) /M

  SvaraRadera
 4. Du kan nog öka på maten utan att fråga.. Du är ju hans mamma, inte läkaren eller rådgivningstanten. Vi började ge mat åt sonen redan vid 3 månader för att jag märkte att han behövde mer än ersättning! Kanske dom va lite skeptiska vid rdg men han är ju min pojk och jag känner honom bäst själv.. Nu är han 5 m och äter som en 8 månaders! Stor och stark! Ge mer bara, man ska int alltid lyssna på vad alla andra säger att är bäst.... Man känner sitt barn bäst själv...

  SvaraRadera
 5. Hyllning till vanlig gullök. Det hjälper vid de flesta förkylnings typer. De säga lök överlag är bakterie åtdragande o de tror ja hårt på. Pga att vi sluppit många förkylningar tidigt vid start när vi har skivad lök i en kopp i gossen säng, ibland att hänga i spjälarna i en tunn strumpa. Så rekomenderar att testa det. Rummet börjar ju lukta lök men man vänjer sig fort och man gör väl va som helst för att int ha ett sjukt barn... ☺ så lök är en av de bästa vänner hos oss.../mk

  SvaraRadera
 6. Vår lilltjej är precis lika med nätterna nu! Hon är född dan före M.. Hon är mätt i magen men rycker till o vaknar med 40-60 minuts mellanrum heeela nätterna, somnar direkt om när man vyssjar o vaggar sängen lite.. Tror det kan vara tänderna men också att i denhär åldern börjar dom väl minnas o fantasin lägger igång, plus fattar att föräldrarna kan försvinna = mardrömmar? Sen kan det ju vara att bebisarna lär sig så mycket rörelser o är igång så mycket att kroppen kanske inte varvar ner utan det "lämnar på".. Många teorier men det händer ju faktiskt otroligt mycket i både huvud o kropp nu med smakportioner o nya kroppsliga o mentala färdigheter så egentligen är det väl inte så konstigt att de har svårt att få tag i sömnen :) ska försöka ha min bebis i vår säng inatt o se om hon sover lugnare då.. hoppas det inte är öronvärk för M iallafall!

  SvaraRadera
 7. Följ din egen magkänsla vad som gäller matmängden, han säjr no till om an e hungro eller int orkar mer :) Vår Melvin åt i princip bara puréer vid 5 månader, ibland tröstsnutta an liti vi brösti. Sen vad gäller sömnen så sku ja nästan giss på tänder eller myki aktivitet i huvu/ tankarna på nätren. Sku an ha problem me örona sku an nog vara mer lessen dygni runt och kli/ dra i öronen. Men sen kan e nog häng ihop me kosten å, om an eventuellt sku behöv lite mer eller stadigare mat på kvällen. Men som tur e allt såndär oftast en fas, så man får snällt bara bit ihop och försök ork me resten av vardagen :) Kämpa på, ni gör ett bra jobb!

  SvaraRadera
 8. Tack för alla era kommentarer och för tipsen! Vi ska testa lite nytt ikväll och hoppas på att det hjälper :)

  SvaraRadera