torsdag 9 juli 2015

Enough is enough

En dag skrev jag ett inlägg om att Melvin var hos Carros och skötas då jag och Johnny sprang i stan. Då fick jag massa kommentarer att det är fel att han måste va hos henne och skötas för Melvin borde "slängas hit och dit för det är bra för barnen".

Inte allt för längesen skrev jag att jag och Melvin hade varit i stan och träffat vänner och senare for vi iväg till villan. Detta var oxå fel, enligt nån. För då sku Melvin ha måsta va hemma istället eller att jag kunde lägga ner mer tid på Melvin än på mina kompisar.

För bara nån dag sedan var jag i stan. Utan Melvin. Det var mitt på dagen och jag sprang ärenden. Johnny har semester så han var hemma med Melvin så länge. Då under dagen har någon, som läser min blogg, sett mig. Och utan att jag ens skrev ett inlägg om just den dagen så hade jag fått en kommentar som lyder såhär:

"Är du någonsin hemma med din bebis? Du är helatiden på stan. Stackars Melvin som inte får vara med sin mamma!!"

Första, andra och kanske till och med tredje gången någon skrev att jag är en dålig mamma, kunde jag släppa det in genom ett öra och ut genom andra.

Men nu... Alltså nää. Jag bryter ihop snart. Vet du/ni som kommenterar sånt skit att hur jävla ledsen ni gör mig??!! Har ni någon jävla aning om att hur det känns att få höra hur värdelös människa man är och hur dåligt jobb man gör som mamma?? Fast jag varje dag gör allt för Melvin och älskar honom med hela min kropp och själ. Jag tänker bara på honom och vad som är bäst för honom. Men ändå ska någon va där och klanka ner mig! Hela fucking tiden! Att jag gör fel, det är så synd om Melvin, varför jag skaffat barn då jag inte klarar av det osv osv.. Inget av detta är sant! Jag klarar av det! Jag är med Melvin helatiden! Det är inte synd om honom! Varför fan sku det vara det??

Så nu räcker det!! Jag började inte blogg för att få höra om hur skit mamma jag är. Jag började blogga för att dela med mig av min erfarenhet och för att jag tycker det är kul att blogga!! Klart.. Man får tåla lite skit OCH DET GÖR JAG! Men det finns en gräns. Och den gränsen är nu maxad.

Jag är kanske inte en sån mamma som ni vill att jag ska vara. Men jag är en sån mamma som är bäst för min Melvin! Och det tänker jag fortsätta med. Tack och adjö!!

PS. Jag har valt att inte publicera skit kommentarerna för behöver inte mer skit i nacken än vad jag redan har.

10 kommentarer:

 1. Alltså folk är så löjliga o vidriga! Barn har väl TVÅ föräldrar??? Jag skulle aldrig ens TÄNKA PÅ att kommentera nåt sånt där bara för att nån är utan sitt barn en stund. Personligen är jag BARA stressad de gångerna jag har försökt ha Saga med på shopping ensam - hon gråter o gnäller o har magknip o folk ser på en som om man torterar sitt barn då man försöker g tutten om slutligen lugnar henne. Nej du, du är Melvins bästa möjliga mamma o han är lyckligt lottad som också har en pappa som vill vara med honom - alla barn har inte det! Svårt att tro på kanske bland alla negativa avundsjuka idiotkommentarer men tro mig - Du ÄR en jättebra mamma ! Säkerligen också ännu bättre för att du TAR pauser emellanåt, det behöver man! Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med Sandra, du är bra som du är och alla gör vi vårt bästa! De gånger jag sköter ärenden med dottern med slutar också bara med en stressad mamma och ledsen unge. Det är guld värt att ha någon som kan hjälpa till :)

  SvaraRadera
 3. Att vara mamma är ett heltidsjobb, men precis som med alla heltidsjobb så behöver man en liten paus ibland för att kunna prestera sitt bästa. Och som Sandra sa, så har ett barn TVÅ föräldrar. Jag tycker du är jätteduktig som klarar mammarollen så bra fast du är så ung. Ta inte åt dej av skiten, fast det gör ont att höra så vet du själv innerst inne att dom har fel.

  SvaraRadera
 4. Avundsjuka! Det är vad allt grundar i. Du har något som någon annan också vill ha. Tycker dessa människor ska se över sina egna liv istället, personen kan ju inte må bra om man måste hacka på andra på dethär sättet. Du ska vara stolt för att du är den bästa möjliga mamman för ditt barn. Huvudsaken du själv vet det, skit i dessa bitterf*ttor som tror sig veta nåt. Alla vi som har barn vet nog hur det fungerar och att man ibland tvingas uträtta ärenden själv eller behöver lite tid för sig själv. Gissar att denna person som kommenterat inte har några egna barn och knappast kommer att få några heller med den attityden

  SvaraRadera
 5. Oj jag har nog min knappt 2 månaders bebis hemma med sin pappa ibland när jag uträttar ärenden. Där har hon det nog bättre än att åka runt till en massa ställen.... Men som någon annan skrev, antagligen är det någon som inte har barn som har kommenterat det! Jag känner dig inte och har aldrig träffat dig men jag tycker om din blogg för att du vågar ta upp om saker som t.ex att föräldraskapet inte alltid är en dans på rosor. Du verkar vara en jordnära ärlig person och Melvin har nog en så bra mamma!

  SvaraRadera
 6. Som de flesta så har jag ibland haft åsikter om hur andra skött/uppfostrat sina barn, även om jag hållit dem för mig själv eller åtminstone inte luftat mina tankar inför personen tankarna gäller. Det slutade jag med samma sekund som jag själv fick barn. Ingen som inte själv har barn kan förstå hur det känns för en mamma att höra sådana kommentarer. En frisk mamma gör ALLTID det hon tror är bäst för sitt barn, och till vilken grad kan ingen som inte själv har barn förstå. Tyvärr verkar det som om vissa mammor glömmer dessa känslor i samma takt som de glömmer förlossningen...

  SvaraRadera
 7. Som en av Janicas bästa vänner kan jag säga att Janica verkligen har ändrats som person och växt in i mammarollen, t.ex. om vi går på en kaffe på tumis och Johnny ringer och funderar något över Melvin så lämnar Janica nyköpta kaffekoppen och bullen och rusar hem utan att tänka två gånger. Janica har också gjort klart för oss vad som gäller nu när hon är mamma. Sena kvällar är inte ett alternativ länge om det inte är något speciellt för då ska hon finnas där för Melvin när han ska nattas.

  Och det här med att ha med Melvin och träffa folk tycker jag att bara är positivt att Melvin får det sociala redan från tidig ålder. Visst kan det vara stressande ibland men i så fall åker Janica hem med Melvin, men oftast är han bara nöjd och ligger och skrattar.

  Melvin har också turen att ha en superduper pappa som gör allt för honom så om Janica går till butiken så går det verkligen ingen nöd på Melvin!

  Det är säkert de som inte har det lika bra ställt med partnern som "tycker synd om Melvin" när han är med pappa en stund. Ofta är det ju de som är osäkra på sig själva som måsta klaga på andra. Dessutom lever vi inte på 1700 talet och borde veta att det inte bara är mamman som ska fostra sitt barn.

  Ta int åt de Janica! Di veit int och har int siit naa!! <3 // Janna

  SvaraRadera
 8. Avundsjukan e värsta sjukan brukar dom säga. Du e säkert en bra mamma åt melvin. Och alla mammor behöver pauser. Den som tkr mamman ska vara me barnet dygnet runt dag ut i dag in kanske int mår så bra själv. Ja vet ja sku int ork utan pauser... Hos oss måste ja vara bort ibland för att han ska lära sig att ja inte alltid finns nära till hands, även pappa ska duga precis lika bra. Dagis start i höst och då kan ja inte vara nära när jag är i jobb... Nu e ju vår son lite äldre än Melwin men jååå ta payser ibland. De behövs. Glad mamma glatt barn...

  Mk

  SvaraRadera
 9. Det gör mig så ledsen att finlandssvenska bloggar har drabbats av sådant grov näthat. Men jag tycker att du hanterar dem väldigt bra! Du är stark! Du är säkert den bästa mamman Melvin kan ha. Tro inget annat.

  SvaraRadera
 10. Alltså, blir så in i nordens matt på alla dessa pekpinnar på hur man SKA göra och inte göra med allt. Hård kritik ska man tydligen kunna utstå om man engång blottat sig i bild eller text, för då har minsann alla rätt att säga vad de tycker och tänkker. En del kan man tänkka sig att kommenterar såhär för att de själva inte har barn, men då det är ganska klart att det finns väldigt mycket mammor här i världen som ser endast sin egen sanning också. På en FB sida om barnvagnar blev det ett jävla hallå då en mamma hade lagt in en bild på en vagn som hon var så nöjd över för att hon hittat den så billigt, men då påpekade någon att hon är helt sjuk för att hon har tävk för vagnen. Den dagen var det kanske 15 grader och kraftig vind, vilket hon skrev, men det bara fortsatte över typ 100 kommentarer om hur barnet kan kvävas och hur varmt det blir i vagnen (som inte ens var täckt mer än till häften över sufletten), för bara nån vecka sedan var det nå annan blid på nåns veckohandlingsberg från butiken som fick eld då det minsann skulle påpekas hur dåligt det är med flourtandkräm och parfymerat sköljmedel och all möjlig annan mat, vilket inte var syftet med att bilden laddades upp alls. Nu har jag läst tillräckligt många gånger på denna blogg också hur det anses vara dåligt eller inte om du överhuvudtaget gör något utan ditt barn, alltså vafan är det med folk? Vem VILL blogga om det ska vara såhär? Är det inte jättekul med en massa bloggar som vi har det nu, eller? Folk kommer ju tröttna en efter en om hatet tar över och vem begynnar det exakt? Bara för att man bloggar och dokumenterar sitt liv öppet betyder INTE att man ska behöva kritiseras. (speciellt inte om man svarat på frågan ett antal gånger och det ändå tyks ha ungått nån). Se tidigare svar på frågan liksom. Man är inte skyldig någon en förklaring om varför man gör si eller så, Alla vill sina barns bästa och då kunde man utgå ifrån det. Och angående NÄR man ska lämna bort sitt barn första gången eller hur ofta.. Får de mammor som häckat hemma hela det första året (eller första 10 åren) nån slags guldstjärna eller? Nej! Kommer barnet att utväcklas annorlunda eller vara tacksam för att man pina sig att aldrig andas och tillåtas ha behov? tror inte det heller. Helt sjukt hur man ibland får den frågan. När man lämnade bort sitt barn endera till pappan men också till typ mommo eller fammo. "Jahaa, var hen ba 2 månader? Ja bruk no ha som regel att va hemma första halvåret. Man ha jo själv ställt til e så" Men jaha. tack för infon. inte för att ja frågade, men.. Och i ditt fall då jag tycker att du förklarat dig så många gånger var du var och vad du gjorde och så orkar de bara fortsätt att kommenter!! Var och en med sitt, kom igen nu! Kan inte få i mitt huvud hur folk har ens tid att analysera andra såhärpass..

  SvaraRadera