måndag 22 juni 2015

Vegetarisk kost

Jag har sedan 12 års ålder haft en riktigt hemsk atopisk hud. Och vid 18-19 års åldern var jag så sjuk i huden att jag knappt orkade leva. Läkaren hittade inget fel på mig och jag fick dessutom inga salvor utskriven heller. "Använd bassalvor och duscha inte så ofta" fick jag som svar. Man ba "ok, ska ga skito tå". Lol nä, de gjorde jag inte.

Nå, jag började själv ta reda på vad jag hade för eventuella allergier. Lämnade bort mjölkprodukter och citrusfrukter. Slutade äta godis och skräpmat och lämnade bort öl eftersom att det innehåller både humle och malt som många allergiker reagerar på. Och så småningom blev min hud bättre. Alltså var det massa "gifter" jag reagerade på i första hand.

Ser ni min hud? Sådär såg jag ut från topp till tå år 2010!

Då jag blev gravid blommade min hud igen. Som värst var den från vecka 12-18 men det berodde helt säkert på hormonförändringen i kroppen. För sen plötsligt en dag var min hud så fin och slät. Dessutom är det ju vissa som sluppit sin atopiska hud helt efter en graviditet. Tyvärr är det inte så för mig. Nu har jag blommat ut igen och håller på att go nuts med detta jävla kliandet! 

Läste nyligen ett inlägg som Janina hade skrivit om sin lilla Joline, som oxå har väldigt problem med huden, att de nu kommer att ha en gluten- och citronsyrefri kost. Så jag fick lite inspiration från hennes inlägg och började googla lite om vad man ska lämna bort för att slippa citronsyra.

Men så kom jag av en slump in på ett forum var man diskuterade om en ekologisk vegetarisk kost som har hjälpt många med hudproblem. Låter ju ganska logiskt då man tänker efter. Klart en ren och hälsosam kost är tusen gånger bättre än att vräka i sig kött som kan innehålla bakterier eller kyckling som man inte ens vet varifrån det kommer. Så detta tänkte jag ge mig in på nu. Eftersom att jag aldrig gjort stora förändringar i min kost så kan jag helt enkelt inte sluta med allt som innehåller citronsyra, vilket sku betyda nästan allt, på en gång. Det sku bli allt för jobbigt för mig och jag sku säkert bara sitta och gråta efter godis och Korv Görans i en dammig vrå. Men ekologiskt och vegetariskt kan väl inte vara så jobbigt?

Ska bli riktigt intressant att se hur det går och hur jag ska klara av vegetariskt en längre tid. Har suttit och googlat massa recept på vegetariska maträtter och blir nog lite spännande att få uppleva nya maträtter.  

Det bästa med allt är väl endå att Johnny stöder mig så mycket att han själv oxå kommer att köra på vegetariskt tillsammans med mig. Maaaw min älskling är bäst!

1 kommentar:

  1. Jag har varit vegetarian i största delen av mitt liv och det går hur bra som helst. Det behöver inte vara nån invecklad mat heller :) Lycka till o hoppas det hjälper!

    SvaraRadera