fredag 29 maj 2015

Att lägga över ansvaret på någon annan

Idag har Melvin spenderat några timmar hemma hos familjen Ekman-Nordberg. Utan mig. För jag och Johnny sku sköta ärenden och springa runt i stan på present-jakt så Carro erbjöd sig att ta Melvin. Såklart fick hon det. Enligt mig är det mycket bättre att få ha Melvin på ett och samma ställe än att han ska dras ut och in från bil till butik till bilen igen och in i nästa butik och så vidare..

Men varje gång som jag lämnar Melvin och skötas tänker jag flera gånger "hoppas det går bra" och "tänk om Melvin gråter och är jobbig" och "nej, nu måste vi skynda oss så vi kan hämta honom". För jag får så förbannades dåligt samvete när jag lämnar honom någonstans. Ingen skillnad om jag lämnar honom till hans mommo, fammo, faster, moster eller en nära vän. För ända jag kan tänka på är att nu belastar jag andra med ett ansvar som egentligen är mitt. Hur kan jag va så hemsk att jag gör så mot dem? Att de måste ta ansvar över MITT barn för stunden.

Oftast när Melvin varit och skötas är när någon bett om att få göra det för att de vill spendera tid med honom, och såklart ska de få göra det, eller när jag har haft viktiga ärenden att uträtta och jag bett om att någon ska sköta honom.Trots det så får jag dåligt samvete för att jag lägger ansvaret på någon annan.Men när Carro skicka denna bild till mig idag så kunde jag för första gången, då Melvin är och skötas, slappna av och släppa det dåliga samvetet. Ja menar, se på killen! Han lever ju loppan i Carros korg. Han är ju så nöjd! *smileymedhjärtaögon*

Och jaaaaaaa! Allt hadd gått sååå bra! Han hade sovit så skönt hela tiden vi var borta. Inte ens när vi kom för att hämta honom så vaknade han. Så vi drack en kopp kaffe och funderade över livet. Elä naa.

Så nu har jag och Johnny uträttat alla ärenden, handlat, ätit middag ostört och njutit av varandras sällskap. Verkligen välbehövligt. Alla glada och nöjda. Men tror Carro är gladast. heheheh

22 kommentarer:

 1. Stackaren :( Klart man kan ta med babyn till stan :S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa de nog fan så synd om honom då han får vara me sina nära o kära!!

   Radera
 2. Allt ska int vara så lätt med barn.. Middagar och sånt kan man skippa genast tills barnet är äldre.. Barn går oxå bra att ta med till affärer, bara bra om dom blir vana att kastast lite om och vart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ok.. Så du menar vi int ska äta mat före Melvin e äldre? :) Vi lever int så länge då! Och det är väll jag som bestämmer vad som passar mitt barn??

   Radera
  2. +att de e skänt fö babyn att få vila i lugn o ro iställe för att va i en högljudd butik me massa baciller! Jävla idioter som släpar me babyn ti helt onödiga bacill-platser

   Radera
 3. Alltså fan va folk e jobbiga! Ska måst sitta o söka fel i allt! Klart man kan ta med bebisen till stan också men e de int skönt för föräldrarna att nångång få gå ensamma på stan då nu nån dessutom ERBJUDIT sig att sköta innan de ens frågat!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. håller me dej bettis

   Radera
  2. Håller också med Elisabeth, + skönt för bebben att inte behöva ränna runt byn..

   Radera
 4. Vad har folk för fel dit norrut? Jag följer med en hel del bloggar, både bloggare från södra Finland och norrifrån. Det jag reagerar på är att dessa bloggare som bor i Österbotten snabbt får elaka och oftast helt onödiga kommentarer. Låt nu folk göra vad dom vill med sina barn, alla gör vi vårt bästa! Bra att du ger svar på tal Janica! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa vet du funderar på precis samma sak! :D alla här i Österbotten e så bittra o inåtvända att det ska klankas ner på allt o alla :)
   Jaa du, mig får man int nertryckt så lätt ;)

   Radera
 5. Hahaha.. skrattar lite ibland när jag läser kommentarerna :) Hur folk försöker hitta något positivt i allt :) Livet i finland är väldigt dystert och negativt så varför försöka hitta något gott i de då? Låt oss leva som vi är menade att leva i tystnad och mörker :) De jag kan tycka är fint är då vi alla är så olik från varandra :) by the way? Hur gick de med Melvis mjölkallergi? Hoppas de redde ut sej..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävla idiot! Hoppas du trivs under din sten av mörker och negativitet!!!!! Fan vad jag hatar såna som du!!!!!

   Radera
  2. Fint då det finns folk som hatar personer de inte känner :S alla vi är olik och varför sko man int få tyck om mörker och negativitet? tror du får gömma dej själv under stenen!

   Radera
  3. "Såna som du" = en grupp, inte en enskild individ.

   Radera
  4. "Såna som du" = Kan dra någon annanstans istället för att komma hit och hata folk! hata är ett väldigt starkt ord som inte hör till denna blogg!

   Radera
  5. Usch va trött jag är på att folk ska tycka att finnar är menade att leva i mörker och negativitet.. Ja mörker kanske, men varför måste det med ett mena att vi ska vara negativa? Försök hitta mer positivitet i livet! De som tänker positivt lever faktiskt längre! Stor kram till er alla som lever i dysterhet, hoppas ni finner er väg ut! Önskar er lycka till!

   Radera
 6. jättebra med hjälpsamma vänner <3 hade själv en lite tyngre period när min pojke var nån vecka, då var de guldvärt med vänner som ställd upp, både att sköta och att lyssna. du gör ett jättefint jobb som mamma!

  SvaraRadera
 7. Du är ingen sämre mamma för att du lämmnade Melvin hos carro!! Man behöver vara på två ibland för att orka och sammla nya krafter!!!!!!! Och en mamma behöver också få äta nångång ostört å njuta av maten !!! Jag har aldrig mitt barn med mig när jag är och handlar ibland om jag hämtar något smått men aldrig om jag handlar stort!! Ni som skriver såna där jävla idiotiska kommentarer skulle fan boda tänka lite!!!!!!! alla är vi olika men dömm förfan ingen för dålig mamma för att man för sitt barn och skötas hos en bra vän man litar på !!!!!

  SvaraRadera
 8. Läst Carros inlägg om dethär så fick ju kika in här då! Håller helt med Carro i allt hon skriver. Ibland undrar jag om folk glömmer bort att en trött och sliten mamma kanske inte alls kan vara en lika bra mamma som en pigg och alert mamma? Och för att kunna vara pigg och alert behövs pauser ibland. Härlig blogg, ska absolut kika in fler gånger! Kram/ Joanna

  SvaraRadera
 9. Jag tvivlar på att de som skriver en massa negativt ens har en blekaste aning om hur det är att ha barn, eller så saknar de helt enkelt empati... Jag har själv inga barn, men stark empati- och inlevelse-förmåga, så jag kan åtminstone föreställa mig hur tungt det måste vara ibland, och är störtsäker på att även jag kommer behöva avlastning ibland då/om jag får barn.. :)

  SvaraRadera
 10. Men jisses vilka kommentarer du har fått! Va fint att ni tar er tid fö varader å far ut å njut en stund! He e ni verkligen värd på alla sätt å vis, å att ni dessutom har folk runt omkring som vill sköit så e ju bara guld värd. Ja brukar int läsa bloggar ofta å int kommenter dem na extra helder, men ja kuna bara int hald me. Har en pojk på 3,5 månader, veit hu demde bra å tung stundre sir ut. Å att få fa ut sjölv å få fixa all ärenden på ein gang e ju fantastiskt. Fortsätt i samma stil bara, ni e fantastiska föräldrar!

  SvaraRadera
 11. Själv har jag inga barn, men det är ju guldvärt att ha vänner som vill hjälpa å sköta barn så man har tumis tid också. Jag vill själv i framtiden ha vänner som jag kan lita på att sköter mutt barn då jag är ute å sköter ärenden.

  SvaraRadera