fredag 29 maj 2015

Mjölkallergi

Hallåå alla mamas där ute!

 Ok nu är det såhär att jag misstänker att Melvin lider av mjölkallergi men jag är inte riktigt säker på vilka symptom en 7 veckor gammal bebis har om hen är mjölkallergiker. Så min fråga lyder:

Finns det nån läsare där ute som har barn med mjölkallergi?
Hur upptäckte ni det?
Vilka är symptomen?
Hur har ni gått tillväga? 

Please, help me! Är ju inte så kul om jag sitter här och matar flaska efter flaska med ersättning åt Melvin och så visar det sig att han är mjölkallergiker. Så ge mig era tips och råd på vad jag kan göra och vad jag ska ta mig till.


Ps. Visst har jag en ny o fin header? Carro som fixat den till mig *smileymehjärtaögon*

10 kommentarer:

 1. Själv har jag inte ett barn med mjölkallergi, men min syster har en flicka på 11månader som hst mjölkallergi. vad jag har sett och hört av henne så har hennes flicka alltid bajsat ca. 10 lass per dag(då såg man precis vad hon hade ätit), alltid haft riktit röda kinder så hennes kropp tog inte upp tillräckligt med näring. :)

  SvaraRadera
 2. Finns ju nan1 mot detdär, heter något HA nan1... Du skall också genast kontakta barnrådgivning.. Dom har telefontid dygnet runt och kan hjälpa dej bättre än vi läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr får man inte alltid så bra hjälp från rådgivningen, beror helt på hurdan rådgivningstant /gubbe man har. De som har egna barn med mjölkallergi brukar veta bäst....

   Radera
 3. Min yngsta hade komjölkproteinallergi. Han hade riktigt sjuk mage, och skrek flera timmar om dagen. Vi fick rådet att prova olika sorters ersättning först, och sen prova några för känslig mage. Inget hjälpte, och jag vet inte hur många sorter vi provade! Till sist fick vi recept på en ersättning från apoteket, och den fungerade. Plötsligt slutade han skrika och blev mycket nöjdare. Vi fick tid till läkare för att testa om han var allergisk, fast vi redan visste att han var det. Men lagom tills han hade tid hos läkaren så hade allergin växt bort (han var då 5 månader). Fick då höra att det är ganska vanligt att allergin växer bort i den åldern. Så då kunde han dricka vanlig ersättning igen :) Hoppas ni hittar något som fungerar, inte roligt när de små har ont :/

  SvaraRadera
 4. De finns receptfritt i pulver form på apotek.. lika som de som e receptbelagd... men de ju lite dyrare utan recept.. så du kan ju prova.. men, ja sku nog ring till rådgivningen så du får prat med en läkare!

  SvaraRadera
 5. Kolik, illaluktande kacka, hudutslag, senare öroninfektioner, konstant snuvig är alla tecken på mjölkallergi.

  SvaraRadera
 6. Ja vet att det för min syster hjälpt att byt ut sin egen kost mot laktosfri när hon amma, men ifall ni bara ger ersättning så hjälper ju int he :)

  SvaraRadera
 7. Vår son har det, han är idag 14 månader.
  Hur upptäckte ni det? Ganska tidigt. Han hade utslag på kroppen och vi misstänkte endast atopisk hud först. Fick tid till barnläkare som sa att det var atopisk hud men hon ville utesluta mjölkallergi, så vi fick en remiss till hud och allergisjukhuset också. Det är min enda rekommendation, att få en remiss dit, de är så bra där.

  Vilka är symptomen? Lös mage, typ vattningt. Det var långt senare efter att vi varit mjölkfria länge som avföringen blev fastare. Även ganska gasig, fast jag personligen inte upplevde det som det största problemet. Han hade även torr hud och utslag över kroppen (men det var nog så illa för att han har atopisk hud också tror jag)

  Hur har ni gått tillväga? Via rådgivning till barnläkare och därifrån remiss till hud- och allergisjukhuset. Hela processen tog ungefär ett halvt år.

  SvaraRadera
 8. Kan tillägga att all ersättning fick bytas ut mot mjölkfritt och dieten har varit mjölkfri fram tills han fyllde 1 då vi småningom fått börja prova med lite mjölkprodukter. Jag har inte behövat vara mjölkfri och fått fortsätta amma som vanligt.

  SvaraRadera
 9. Vår son var 5 månader när han fick första symtomen på mjölkproteinallergi. Han fick fullt med utslag i ansiktet och på huvudet, röd i baken med "blåsor". Utslagen utvecklades till nässelfeber, vilket barnläkarna menade är vanligt. Han började gråta sig igenom nätterna p.g.a kliandet/brännandet av utslagen. Tog kontakt med rådgivningen, vår riktiga var stängd så vände oss till en annan. Rdg tanten sade bara att det var atopisk hy eller tredagars feber. Vi vände oss till jouren, barnläkare tillkallades. Vi slapp till barnpoli och fick påbörja mjölkprovokation. Sen var det att byta till receptbelagt mjölkpulver, nutrilon pepti. Fås också utan recept, men kostar då runt 40€/vecka. Med recept var mjölken ca 18 €/vecka. Vår son är nu 2,5 år och fortfarande allergisk. Dricker havremjölk.

  SvaraRadera