fredag 17 april 2015

Tacka vettja bröstpump och pappa

Efter ganska många gråtiga nätter och massa funderingar kring amning och hur vi ska lösa dethär med sömn innan det är försent så har vi faktiskt äntligen hitta nått som funkar. Eller tja, hittills i alla fall.

-Jag började med att ta Johnny med in i nattandet 
 
- Vi köpte en bröstpump. Vilket hittills nog har varit det bästa köpet ever.

- Vi fixade kvällsrutiner.
 * tvätt/bad
* dämpad belysning
* amning/flaska
* en liten gonattsång
* tystnad tills killen sover
* napp vid sugbehov 

Tyvärr funkar inte sovandet så bra. Men han ligger i alla fall tyst i sin säng och kollar runt sig. Bättre det än att han ligger och gnyr/gnäller. Nu ska jag heller inte ta nått för givet för anything can happen. Vi fick en början på ett försök att få in rutiner, för att säga det så.

Så tack för alla era tips och kommentarer angående sömnlösa nätter och amning! Jag blev i alla fall lite klokare och kunde bestämma mig för hur vi ska göra. Är ju en annan femma om det då funkar eller inte men det får vara ett senare problem!

Sen sådär fredagen till ära så är det pappan i huset som matar och nattar. Så skönt!

7 kommentarer:

 1. Stackars johnny :( Hur ska han orka om han måste sköta matade på natten och vakna till jobbet sen på moron? Lider faktist lite med honom :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa-a!! Stackars Johnny som VILL mata och natta sitt eget barn. Stackars honom då han VILL ställa opp i det och va en del av det. LOL
   Stackars dig som int verkar ha annat än sågspån mellan öronen

   Radera
  2. Håller med Janica! Att vara pappa innebär faktiskt mer än att jobba och sova, det är inte bara ena förälderns barn!

   Radera
 2. Hej hallåå kom igen,janica menade knappast att pappan TAR VARJE NATT... klart pappan åxå vill hjälpa till,de blir nog mer en soppa ifall mamman aldrig får sova mer än 2h i streck! Å sen så e d nog bara så att vissa dagar har nog mamman haft tyngre dagar än pappan som är på jobb..

  SvaraRadera
 3. Nu måste jag säga att jag delvis håller med Janica.. Klart pappan måste få sova som jobbar och tar in pengar till hushållet men klart han ska delta i skötande. Ingen orkar jobba utan sömn. Janica får ju sova på dagarna då babyn sover.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla kan int sova då babyn sover, hur trött man än är! Jag tycker det är jättebra att Janica o hennes familj har hittat ett sätt som fungerar för dem, ingen ska komma och ha åsikter om det eftersom jag inte ser nånstans i inlägget att hon frågade vad ni tycker! / Carro

   Radera
 4. Vi har alltid gjort så att Anton (pappan till kidsen) lyfter barnet till sängen där det ammas. Under tiden Anton stigit upp har jag hunnit förbereda för amning, jag har alltid ammat barnen i sängen på natten och oftast också somnat under amningen. Ibland sov bebisen kvar mellan oss och ibland lyftes den tillbaka till sin säng. Men ja alltså hos oss har Anton varit i princip lika mycket vaken på natten som jag, trotts att han jobbar på dagarna och jag "bara är mammaledig". Den äldre av våra barn sov typ aldrig på dagen då han var liten bebis, så då kunde ju inte jag heller sova, lillasyster sen igen sov ju nog men då hade jag ju också en 2 åring att se efter. Alla gör ju så som det passar dem bäst, men jag har lite svårt att förstår varför papporna skall få sova ostört varje natt?!? Gemensamt ansvar på dagen och natten har fungerat bra hos oss :)

  SvaraRadera