torsdag 1 juni 2017

Natten är roligaste tidpunkten på dygnet

Älskar ljudet av Melvins skrik och gråt under nattningen! NOT!!!
Snart har Johnny hållit på en timme och det är samma visa var eviga kväll. 

Det börjar med att Melvin säger själv att han vill sova så vi pussas och kramas, önskar godnatt och går i säng. Så lägger han sig ner och borrar huvudet i kudden och börjar babbla om dagen. Då vi pratat färdigt, bäddar vi om honom och sjunger några godnatt visor. Och så plötsligt spårar allting ur! Melvin börjar sparka av täcket, kastar iväg tuttu, skrattar och hoppar i sängen och tycker allting är så in i helvetes kul! Sen svänger det till skrik och gråt och allting är bara från röven draget!


Vi försöker lägga ner honom, berätta och förklara med lugn röst att "det är natt och vi ska sova" och önskar honom en godnatts sömns osv osv. FUNKAR EJ!

Vi har försökt med att lämna honom i rummet så han får lugna ner sig själv och förstå att vi är inte alls underhållen av hans show. Slutresultat; han springer maraton i hela huset.

Vi har försökt med att vara bestämd och "arga" och sagt till på skarpen att "nu är det natt och det är färdig busat!" Då kan han bli lugn i 5 minuter men så brakar det lös igen......

Vi börjar bli riktigt trötta på detta beteende. Han har hållit på såhär nu i flera månader och vi har inte sätt någon förbättring. Jag har slutat natta honom för mina humörsvägningar gör så att jag helt enkelt inte pallar detta just nu. Så lika bra jag håller mig undan. Dock är jag precis lika trött som Johnny då Melvin väl somnat. Och det bara av att höra på hur han håller på!


Såå.. om ni har tips på hur man får en vild tvååring att sova så tar jag gärna emot!
Eller om det finns någon frivillig som vill sköta nattandet så går det oxå bra. 

11 kommentarer:

 1. Det ska väl vara sådär i denhär åldern.. Det som funkar ganska (Obs, GANSKA) bra här är att ligga bredvid och läsa nattibok. Bara en har vi bestämt. Men den läser vi hur länge hon vill, bläddrar fram o tillbaka, pratar om bilderna. Helst i så monoton ton man kan. Tillsist bara slocknar hon!
  Meeen, vi är nog uppe till 21-21:30 nästan varje kväll tyvärr.. Men det är framsteg från tidigare när hon nötte på till över 22..
  Hos oss funkar alltså att man bara har En sak hon får hålla på med, så tråkar man henne till sömns. Givetvis är man gullig och mysig, men tråkig.
  Hoppas det vänder för er så ni får lite lugn också!
  Ja, en annan sak som ibland funkar är också att tidigarelägga natten, bara typ en halvtimme, men att hon inte blir "för" trött och lägger i nattsuddarväxeln.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är väll lite så att det hör till åldern. Är bara såå tröttsamt :D vi har brutit våra rutiner nu och ändrat om allt så hoppas det hjälper! :)

   Radera
 2. Vår tvååring är precis likadan, och jag tror tyvärr att det inte går att göra mycket åt saken. Det hör till åldern att testa föräldrarna och vad jag hört finns det inte ett enda barn som inte beter sig sådär just runt två år. Jag har många ggr satt mig ner och storbölat ikapp med lillchefen då allt gått åt helvete. Men det blir bättre! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, får bara stå ut antar jag ;)

   Radera
 3. Ja fy fan fö nattningarna. När vårt går överstyr får ja natta som värst i 3 timmar... Helt slut efteråt, och int får man gjort nå vettigt efter sånna nattningar heller. Bara att gå o lägg sig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää alltså man är ju helt slut! Lider verkligen med dig! 3 timmar är nog tufft det :o vi hålls som tur under 2 timmar ännu :D

   Radera
 4. Sover han ännu på dagen? Vår kille är lika gammal och höll på lika. Men då vi tog bort sovstunden på dagen så blev de bättre. Ibland slumrar han till i soffan en halv timme om han är helt trött men annars funkar de bra. Får nog oftast gå ut med honom och leka en sex tiden för annars blir han så trött men annars funkar de bra 😊 nu lägger vi honom ca halv nio!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo han sover nog oftast. Han orkar annars int hela dagen. :/ vi har dock kortat av hans tupplur till endast 1 timme. :)

   Radera
 5. Vi la mörkläggningsgardin i rummet så det faktiskt är mörkt när de ska sova så då går det lättare :) de förstår att de är natt när det blir mörkt..

  SvaraRadera
 6. Hej! Har inte läst din blogg nu på ett tag, grattis till tillökningen! :) Har du tänkt amma nästa barn? Det är ju en liten stund tills det, kanske du int har fundera på saken ännu ;) var det så att du slutade ganska tidigt med melvin? Vad var problemet och hur gick du tillväga när du slutade? Kämpar själv som en gris med amningen och vet inte om jag ska ge upp eller fortsätta kämpa trots blod, tårar och en massa skrik..

  SvaraRadera
 7. Grattis till KOMMANDE tillökning menade jag ju förstås, men det fattade du säkert ;)

  SvaraRadera