måndag 10 oktober 2016

Besvikelsen är stor

Ni fattar inte hur besviken jag är. I så många veckor hade jag väntat på att få åka iväg
för att sen komma hem gladare, piggare och friskare. Men så var ju inte fallet.

Jag pratar såklart om min hud. Resan i sig var fantastisk och likaså sällskapet. Men huden ville verkligen inte vara på min sida. Den blev bättre såklart. Vad annat kunde den bli efter att ha flagat i 5 dagar? Det är helt sjukt hur mycket torr och död hud som satt fast på min kropp. Varje dag fick jag köra på sockerpeeling för att få bort döda huden och för att stilla flagandet. Och såklart blev det bättre. Sista dagen var huden rätt fin (förutom röda prickar lite här och var) och det kliade inte alls. Men jag kände att jag sku behöva en vecka till för att få den att blir riktigt slät och fin. Nöjd var jag ändå.


Enda tills jag kom till Finland och märkte att min kropp var totalt uttorkad och röd! Jag fattar inte vad som hände. Är det klimatförändringen? För lite sömn? För lite näring? Varför blev min hud sämst på en gång? Huden tog stryk av resan ner till Turkiet men jag hade ju varken ätit eller sovit på 24h så inte så konstigt. Hemresan däremot gick smärtfritt eftersom att jag fick sova och äta som vanligt. Visst, jag har inte hållit mig till gluten- och sockerfri kost under resan men  mycket har jag inte ätit av varkendera så att jag måste få ett sånt jävla bakslag då jag kommer hem!!

Jag har ont i hela kroppen. Alla mina veck spricker upp så fort jag rör mig. Jag är torr som sand i öknen och INGEN smörja eller olja hjälper. Jag är så uppgiven just nu. Orkar inte med detta hudhelvetet mera. Det får mig riktigt deppig och jag går på de sista nerverna. Har inte gjort annat än fräst åt alla de två senaste dagarna. Men jag pallar liksom bara inte. Det gör så ont i kroppen!

3 kommentarer:

 1. Äsch. Lider så med dig! Min man har också atopisk eksem och han lider också, och är inte beredd att lämna bort kortison ännu.

  Han har provat ALLA salvor som finns och har hittat ett som hjälper bäst, från dermosil. Förstås tar de inte bort dem, men det har använts här nu i flera år och det som lindrar bäst. Min son har också lite atopisk eksem och honom smörjer vi också med samma. Har också läst att de hjälpt flera atopiker.. dyrt är det inte Heller. Vi har märkt att de behöver inte vara de för att de ska vara bra.. Här är en länk; https://www.dermoshop.com/fi/products/3007-sensitive-extra-voide-40

  Sen vill ja också tipsa om msm om du inte hört om det. http://www.pegamo.se/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=21

  De har också hjälpt folk med eksem. De renar ju inifrån, vilket behövs för atopiker. Min man har just börjat med det.

  Hoppas din hud blir bättre. Lider verkligen med er som har så..

  SvaraRadera
 2. Hej. Brukar läsa din blogg ibland, men vill nu tipsa lite.Sorry, du får säkert tips hela tiden, men det är ju du som bestämmer vad du gör med dem :)
  Mina båda barn är allergiker, och den ena reagerar mycket med huden, men även magen. I höstas hade han exakt likadana handleder som du har på en bild. Det som hjälpte honom var att vi böt ut handtvålen mot enjos olivtvål. Handtvål innehåller nästan alltid citronsyra, som svider å görvärrar eksem. Dessutom blev hans pollenallergi nästan 100% bättre...jippii. Klarade oss plötsligt utan medicin när vi uteslöt citronsyran ur maten. På fb finns en grupp som heter fri från e330.
  Men om din hud nu efter resan. Tänker att eksem är en reaktion på nåt inifrån kroppen. Får du i dig tillräckligt med fett inifrån? Testa sätt kokosolja i kaffet eller gröten. Olivolja som salladsdressing. Var inte rädd för oljan, den behövs.
  Har du testat äta vetefritt eller glutenfritt? Vete reagerar båda mina barn på, med eksem.
  Fa in via naturkostaffären i Skata å gör deras snabbtest på zink. Gratis. Jag hade typ noll zink :(
  Zink behövs för hudens uppbyggnad, liksom d-vitamin och omega -3. (Men omega-6 underhåller inflammationer i kroppen så det behöver vi inget tillskott av)
  Å köp hem sånadär duschsvampar som är griva på ena sidan, att tvätta dig med, så får du bort döda hudceller å samtidigt "torrborstning" i samband med duschen. Å så skrapar det ju sådär skönt :)
  Testa nåt, eller allt. Men hoppas det lättar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tack så jätte mycket för din kommentar :) Jag äter glutefritt (dock fuskat massa under December månad hehe) och så försöker jag hålla bort socker så långt det går. Är medlem i gruppen du nämnde så är medveten om citronsyran. Har bara inte haft ork att plöja igenom alla produkter ännu men hoppas så småningom att ha orken till det :D
   Ska verkligen fa en sväng via Skata nästa gång jag är i stan. Visste faktiskt inte att man kan göra ett sånt test gratis :o Tack för dina tips! :)

   Radera