söndag 17 juli 2016

Är jag klar?


Intressant inlägg :) va kul vi mänskor kan va så olika. Själv har jag känslan att jag aldrig kommer få nog.
Jag vill ha fler barn, o jag vill ha många. Riktigt många om ja lyssnar på min kropp, haha..
Ja e rädd den känslan att "det räcker nu/vi är nöjda" aldrig kommer att infinna sig för mig tyvärr.
Hur vet du att du e klar? Hur vet man det? :) Vemodigt att känna babysjukan och veta man e klar.

 Fick denna kommentar på detta inlägg så tänkte jag sku ta upp lite tankar och funderingar kring det. Jag vet att det är flera som funderar på detta att hur jag kan veta att jag är klar. Faktum är att jag har alltid föreställt mig att jag har endast ett barn. Har aldrig liksom ens tänkt på att ha flera. Såklart då jag blev gravid och Melvin sen föddes så funderade vi såklart på att vi "nog kommer att skaffa syskon" till Melvin. Det var liksom världens självklaraste sak då. 


 Men ju mera vi fick lära oss om vad det faktiskt innebär att ha ett barn så kom den där känslan att jag faktiskt inte vill ha flera. Det är ju ett sånt otroligt stort ansvar att ha ett barn och jag känner att om jag sku ha ett till barn så sku jag kanske inte "klara av" det där ansvaret. Kanske lite som att jag "inte sku räcka till" om jag sku ha flera barn. Och om jag känner så, så varför sku jag då skaffa ett barn till? Om ni förstår vad jag menar..

 Jag och Johnny har pratat väldigt mycket om detta. Speciellt nu då det är många gravida och nyförlösta kvinnor i min kompiskrets och man omöjligt kan låta bli att känna en gnutta babysjuka. Och vi har kommit fram till att vi går nog i samma tankebanor, inga fler barn. Vi är lyckliga över vår fina unge som vi har och att vi har en så liten, fin familj som vi har.


 Många kan heller inte låta bli att fråga "jaha, när kommer nästa?". Och då jag på en gång svarar att aldrig för vi kommer inte skaffa flera barn så får jag ju alltid höra "vänt bara" eller "men nog måste ju Melvin få syskon". Man ba #&%¤#"@ NEEEEEJ. Var står det att han behöver syskon? Och här kommer det igen, varför ska vi skaffa flera barn om det känns som att vi inte klarar av att ha flera barn? Huhuu, blir alltid lika irriterad då folk säger det åt mig haha.

Nej men, vi har helt enkelt kommit fram till det att vi har det perfekt så som vi har det nu.
Ingen av oss känner som att det fattas nått ur våra liv så det känns helt enkelt komplett. 


8 kommentarer:

 1. Ja kommer från en stor familj men har alltid tänkt att jag vill ha bara ett barn. Efter jag födde dottern så ville jag ha ett till eftersom jag konstaterade att jon blir ganska ensam annars. Hon har ingen att bråka med som syskon gör. Ingen att berätta sina hemligheter som inte föräldrarna får veta och hon har inget stöd sen när jag och pappan går bort. Nu har vi 2 barn och det känns på något vis rätt. Om ni bara jar planerat ett barn och det känns rätt då så håll det så! :) en del vill ha ett, en del 10, vissa inga barn alls. Det finns inget rätt och fel, alla gör som de vill :) kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, så kan man ju oxå tänka! Men jag vill ju helst ha en sån relation till Melvin att han ska kunna berätta allting åt oss, vad det än är. :) och så har han kusiner och kompisar i samma ålder han kan dela sin barndom med! :)

   Radera
 2. Känner att jag som ensambarn måste kommentera :) Man lider inte av att vara ensambarn, som vissa verkar tro, för man vet inte av något annat. Att man inte har syskon kan man ju inte själv ändra på. Kompisarna blir desto viktigare istället och föräldrarna kanske får lite fler roller som man kan tänka sej att syskon skulle ha annars. Sen kan man ju också tänka sej att fast man har syskon kan man vara ensam, alla kommer inte automatiskt överens för att de har samma dna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad bra skrivet! :)
   Så har många av mina kompisar som oxå är ensambarn sagt :) jag tror heller inte man känner sig ensam fast man inte har syskon. Så läng barnet har kompisar, föräldrar och andra runt sig :)

   Radera
 3. men herregud, att folk kommer å kommenterar hu många barn man borde skaffa?! de e ju endast ert beslut, å ja tycker att människor iställe bara borde se de som någo positivt att ni e nöjda å lyckliga me ert liv som de e nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det är ju faktiskt upp till var och en :) precis! Varför ändra på lyckan då vi har det vi behöver? ;)

   Radera
 4. Ja a, "vänt bara" saa du ;) ser du har visst en unge till påkommande! Rukua kvinno som int kan änder se, Stort grattis :D

  SvaraRadera
 5. Ha ha tänkte samma som Malin ;) Grattis till er :)

  SvaraRadera