tisdag 12 april 2016

1 års trots och sockersug


Oj jisses vilken trotsig unge vi har! Det var som att han dagen efter sin födelsedag vaknade upp med värsta 1 års trotsen. Han är hungrig men vill inte äta, vi får inte byta kläder på honom, han ska inte ha blöja på sig, han lägger sig ner på golvet och gallskriker då han inte får som han vill och jaa.. Listan kan göras lång!

Han har verkligen inte betedd sig såhär tidigare! Först trodde jag att hans beteende berodde på vaccinet som han fick i fredags. Men eftersom att hans beteende fortsätter ännu idag så kan det ju inte bero på det.Dessutom har han förstått nu att bulla, kex och annat man har på kaffebordet är gott! Igår t.ex. så hade det lämnat i-choklad-doppade-marshmallow-med-strössel-på på bordet och under kvällsgröten så sku han bara upp på bordet för att få tag i det. Han kastade skeden och pipmuggen på golvet, tryckte bort Johnny ifrån sig och gallskrek helt hysteriskt då han inte fick marshmallowsen. Alltså har aldrig sett värre hos honom. Till och med hunden blev rädd för hans skrik.

Jaja, det ska ju börjas i tid. Får bara försöka samla ihop mig och inte ge med mig varje gång han börjar gnälla, ropa och skrika. För socker behöver han verkligen inte få i sig före han själv förstår vad det är. Och det gör han verkligen inte nu. 
 

2 kommentarer:

  1. Har han fått smaka på bulla/kex eller annat sött? Tänkt då han "vet" att de e gott ;) hur sträng är du med detta? Och vad har du för "åldersgräns och regler" angående socker och sötsaker? Min ettåring smakade på sin mommos efterrätt (olovligt) men som tur verkar han int bry sig fast vi smaskar i oss choklad framför näsan på honom :D

    SvaraRadera
  2. Fast det är klart att det ännu kan vara vaccinet som spökar, det är ju bara några dagar sen han fick det?

    SvaraRadera