tisdag 15 mars 2016

När våren äro kommen..


... får jag lite små panik! Panik över att det närmar sig april, om ganska så exakt fyra veckor, och då fyller Melvin ett år! Alltså herregud?? Det är helt sjukt. Tänk att ett år har gått sådär bara.

Nå men tillbaka till min panik. Ett års dagen är ju nånting vi såklart kommer att fira. Men jag har ingen aning om hur!!!! Vem ska vi bjuda? Vad ska vi bjuda på? Vad ska jag ha för dekorationer? Vem har allergier? Jaaa... osv. Jag har absolut inget på klart. Och som sagt, endast fyra veckor....


Jag älskar att ordna fester. Alla möjliga olika fester. Och jag har nog en liten vision om hur jag ungefär sku vila ha det på Melvins 1-års dag. Men det är ju såklart på ett sånt sätt som kostar väldigt mycket. Visst får det kosta men hallåå, jag är på vårdledigt så liten gräns måst jag ha. Och för mig är det jätte svårt att ordna en budjet-fest. Jag går alltid all in vet ni.

Baka kommer jag ju göra själv eftersom att det är nånting jag gör väldigt ofta. Men tårtor är jag väldigt dålig på så det sku va om man sku ha nån bra bagare som sku baka en tårta. (hehe som typ Carro) Nå nää, ska låta tha preggolady va ifred heheh. 

Och dekorationer då.. Varifrån kan jag köpa det? Var hittar jag billiga och fina dekorationer? Har ni tips? Inte ebay!! För är ingen garanti på att de hinner hem tills den stora dagen. Sku liksom inte vila lägg ut en massa pengar på nått som ska hänga uppe i en dag och sen lämnar och skräpar i ett skåp. Dessutom har vi ju ingen förmånlig pysselbutik här i Jeppis nåmer efter att Tiimari stängde. Så att laga egna dekorationer får jag säkert helt glömma.

Ojoj, blir helt stressad av bara tanken på allt som ska göras inför kalaset. Snälla, säg att det inte är så här varje år då barnet fyller?


6 kommentarer:

 1. http://www.juhlamaailma.fi/ ,där finns det massor. Finns såklart många flera "kalaswebbshoppar" också,och de jag har beställt från har haft snabb leverans :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska kika in där :)

   Radera
 2. På Juhlacenter.fi har en hel del också! Det kom levererat efter 3 dagar!😊

  SvaraRadera
 3. Varför gör de så invecklat? Familjen, gudföräldrar, mamacitas. Olika dagar om de sku bli för mycke folk. Kaffe, bulla å en enkel tårta. Varför ha massa dekorationer? Keep it simple. Har man dessutom lite sämre ekonomi borde kalas vara lågt på prioriteringslistan.
  Inget illa, kanske kan uppfattas fel denna kommentar, ber om ursäkt isåfall. Men M vet ju inte vad som händer o kommer inte att minnas de heller så. Jag gör iallafall inte så stor affär av 1-2-3årskalas. Men allae ju annorlunda! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåå vi är många som vill fira hans första födelsedag! :) och jag känner det är nåt stort för oss. Vi kommer såklart bjuda bara familj och närmaste vännerna så på det sättet blir det inte så "storr". :) Som jag oxå skrev så gillar jag att ordna kalas och fester ;)

   Radera