söndag 21 februari 2016

Min troJag har nu skrivit detta inlägg tusen gånger om. Har ingen aning om hur jag ska formulera mig för att ni ska förstå hur jag tänker. Men jag gör ett kort försök.
 
Jag tror inte på Gud. Jag har inte emot de som tror på Gud. Eller Buddah. Eller Allah. Men det är helt enkelt inte min tro. Jag tror på att det finns en högre makt. Nånting där uppe som vi styr med våra handlingar och sen blir vi styrd av det. Typ universum, ödet, karma. Typ lite som What goes around, comes around, det är min tro.

Jag tror på att det är nån sorts magi. Om du gör nånting bra och sänder ut en önskan i universum så går önskan i uppfyllelse, Och nu pratar jag inte om att man önskar sig 1 miljon och pang så är ditt konto fyllt med pengar. Nej, jag menar realistiska saker. Att man önskar sig glädje, positivitet och så vidare. Och har du gjort saker för att förtjäna det så får du det. För som sagt what comes around, goes around. 

Nu ska ni inte tro att jag är helt från vettet.. Det finns bara så jätte mycket som hänt som gjort att jag börjat tro på ödet/karma/universum eller vad jag ska kalla det. Det har liksom bevisat för mig att det finns nått som heter ödet/karma/universum.

Vet inte om ni förstår eller ens vill förstå att jag tror på nått sånt här. Det är oxå jätte svårt att bara förklara från ingenstans varför jag tänker och tror så här. Men vill ni fråga nått så gör gärna det. Jag tycker att det är så mycket enklare att berätta nått då man har frågor att utgå ifrån. För egentligen vet jag ju inte vad folk vill veta om min tro. Dessutom är ju diskussioner nått jag verkligen brinner för. Eller så klickar ni bara bort min blogg och tänker "jaa he va noo färdi läst hode wierdos blogg efter dehä." eller "jaha nå itt e man ju fövvååna" och fortsätter klicka er in här. What ever floats your boat.7 kommentarer:

 1. Jag tror också på att det finns en högre makt som påverkar det som händer oss. Att det finns någon mening bakom allt, hur orättvist och fel det än må verka. På så sätt tror jag att man behåller förståndet när allt verkar gå fel. De som sen helt flippar och gör verkligt hemska saker saknar tro, och då menar jag inte att man måste tro på nån gud men som sagt, att det finns en mening bakom allt.
  Haha, nu blev det här nog att låta helt galet det också men kanske nån förstår :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåmen precis! Då tänker vi lika ;)

   Radera
 2. Nu har jag inte ännu läst hela ditt inlägg men jag måste bara få påpeka en sak (hehe, stör mig alltid på detta) 😅. Man kan inte heller jämnföra Buddha med Gud eller Allah. Buddha är ingen gud eller högre makt. Buddha är en benämning på en upplyst person. Den man som de flesta tänker på när man säger Buddha är en man som levde för ungefär 2500 år sedan. En helt verklig person. Så man kan liksom inte säga att man inte tror på honom. Precis som Jesus var en helt verklig person. Men att säga att han skulle ha varit Guds son är ganska fånigt. Ursäkta om jag låter som en äcklig besserwisser men jag stör mig alltid på detta 😃🙈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahaa okej! Nå jag har uppfattat det så att folk tror på Buddha och att han är nån slags Gud. :D men kanske jag har fel uppfattning då. Tack för att du rättade mig ;)

   Radera
  2. Min kommentar såg säkert jätte elak å tråki ut, ja hadd noo en bunt me smileys, men ja vet int om di syns :D Men sen då ja läst mer i ditt inlägg så de du beskrev e ganska intressant å typ samma som ja tror på. Intressanta funderingar :)

   Radera
  3. Haha nejnej inte alls! :)
   Ja, va kul att det finns flera som tror typ lika. Tycker oxå det är en jätte bred tro eller hur jag ska uttrycka mig. Finns många olika "saker" att tro på i just detta :D oj oj, så svårt att försöka uttrycka sig i text ibland men kanske du försto ;)

   Radera
 3. Intressant att läsa om din tro!
  En fråga bara, hoppas du inte tar illa upp, jag menar inget illa, vill bara veta hur du tänker. Att hur kommer det sig att du inte tror på Gud (den kristna Guden) när lite av det du beskriver i ditt inlägg i princip skulle lika bra kunna vara Gud istället för "en högre makt"? :)

  SvaraRadera