måndag 8 februari 2016

Bara två månader kvar


Helloo my ladies!

Ny vecka, nya möjligheter. Klisché.

Jag vet int riktigt vad som håller på att hända med mitt liv. Min vardag går ut på att vara med Melvin, göra hemsysslor, träna på kvällen och fara o sova kl 21-22 tiden. Är så otroligt trött på kvällen så det är omänskligt. Sku jag int just nu ha den säkra veckan i månaden sku jag tro att jag är gravid. Herregud alltså.
Så jaa.. Mitt liv är rätt slött och osocialt för tillfället.

I lördags blev Melvin 10 månader gammal och nu är det bara två månader kvar tills han blir ett år. Huhu, han föddes ju igår. Nå i förra veckan var vi hos rådgivningen på kontroll. Han har växt 4 centimeter på två månader. Så han är nu 77cm lång. Vikten hadd int öka så jätte mycket men det beror väll på att han hadd magafari och att han är i rörelse dagarna igenom. Han har ju nämligen börja ställa sig upp och stå nu. Så ni med barn kan ju bara tänka er vilken fart på killen det är just nu.


 Jag har redan en tid funderat på Melvins krypase. Han har i 2 månaders tid varit uppe i krypställning och stått och gungat. Men that's it. Det verkar som att han är lite rädd för att prova på att ta steg framåt. Eller han kan ta ett steg framåt men sen slänger han sig på golvet. så vi blev erbjuden att få träffa en fysioterapeut vilket vi absolut vill. Bättre att åtgärda det nu än sen då han redan går.

Annars var allting bra med honom! Han är så otroligt duktig vår Melvin. Han äter så bra, sover bra både på dagarna och nätterna, leker så bra för sig själv men oxå med oss. Han är jätte duktig på att plocka med klossar och duplo lego. Dessutom går det att kommunicera med honom. Förutom att han kanske inte ger direkta svar tillbaka men han förstår då man pratar till honom. Och om man säger till honom "nej Melvin, där får du inte vara" så kommer han bort. Typ andra gången man säger till. Han vet liksom vad han får och inte får göra. Min lilla människa! Hehe. Han är ju det. Som en liten människa. Int nån bebis mera haha. 


Älsklings Melvin!

9 kommentarer:

 1. Vi fick råd om att ta av vår son tröjan. Då är det lite kallt att åla på magen och de 'hamnar' och krypa om de ska iväg. Vi hade av honom till bara mage på morgnarna ca 10 minuter om dagen och det tog lite över en vecka så kröp han. Och han hade inte ens farit upp i krypställning före, så det var verkligen effektivt hos oss! Värt att pröva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahaa! Det låter ju helt logiskt :) tack för tipset! Ska prova!

   Radera
 2. Du får gärna sen berätt om de funka flr melvin. 😊

  SvaraRadera
 3. Vilken storlek har Melvin på kläderna nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 74 på det mesta :) men det är så beroende på klädmärke vilken storlek som passar :)

   Radera
  2. Oj va olika det kan vara! :D min pojk är exakt två veckor äldre än Melvin och han använder 86 på allt, 92 på vissa plagg. Vi ska snart byta helt till 92 då det börjar bli så tajt ;) främst bodyn då. Men jo, det e faktiskt olika från märke till märke :)

   Radera
 4. alltså vilka härliga ögon han har!!

  SvaraRadera
 5. Ett tips som jag fick åt min äldsta son när han inte riktigt ville krypa var att stå själv i krypställning och klappa med handflatan i golvet. Ljudet blir roligt för barnet, och lockar dem att göra lika själv. Så kryp o på bredvid honom o slå i golvet och skratta, haha. Kanske funkar det för Melvin också ;)

  SvaraRadera