tisdag 5 januari 2016

Fy, dumma pottan!


Vi har köpt en potta! Så vi har börjat potträna Melvin. Egentligen har jag tänkt på det redan då han var 6 månader men jag har ba int komi mig för att köp en. Men nu har jag gjort det och vi har börjat på.
Det går helt sådär. Första gången jag la honom på pottan fattade han ingenting och typ kasta sig åt sidan för att komma sig bort. Sen andra tredje fjärde osv gångerna var det samma sak. Vi hadd nu honom att sitta där en stund och så berättade vi åt honom vad man gör på pottan och berömde honom om hur duktig han är. 
Men så mitt i allt så blev han livrädd. Då jag la honom och sitta på pottan så började han gråta helt hysteriskt. Jag tog opp honom på skötbordet och han lugnade sig på en gång. Och efter det så har det fortsatt likadant varje gång. Bara hysteriskt gråt. Han vill bara int sitta på pottan och klart jag  int tänker tvinga honom till det heller. 
 Ibland går det att distrahera honom med en bok eller liknande och då går det helt bra för honom att sitta där. Han har nog inte kissat eller bajsat i pottan ännu men så länge han ens sitter där en minut är vi ett steg på vägen.
 Från och med nu kommer jag dock fortsätta att lägga honom på pottan på morgonen, efter maten och på kvällen. Men börjar han gråta tar jag såklart bort honom. Jag ska uppmuntra och berömma honom varje gång jätte mycket. Jag tänker att med tiden går nog hans skräck över. Och nej, jag har ingen panik med att få honom att bli blöjfri! Det ska såklart få ta den tid han behöver. Men slutar jag att potträna honom helt så kommer han ju aldrig vänja sig vid den.


Först tänkte jag att kanske vi köpt en "dålig" potta som är obekväm
Sen då jag tänkte lite närmare på saken så låter det ju bara sjukt att det sku finnas obekväma pottor!
Hahaha eller vad vet jag.. Kanske det ändå sku va bekvämare med en babybjörn potta som
är mer som en stol. Nåja, nog ska väll Melvin bli van, med pottan vi köpt, sen då han är redo!

6 kommentarer:

 1. Min dotter tyckte faktiskt att pottan fammo köpt var obekväm, hon var då 2,5 år och ville inte sitta på den alls. Sen tänker jag att ni kan kanske kan ta en paus och prova på nytt om nån vecka ifall han är mycket ledsen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa nå kanske det ändå finns obekväma pottor :)
   Joo såklart tar vi paus ifall det börjar gå dåligt och han är jätte lessen. Men så katastrofalt är det inte ännu iaf! :)

   Radera
 2. Vi började potträna pga hård mage vid 9 månader,hon va helt hysterisk och slängd sig bort tillförst,gallskrek och så.. så ja börja lägg henne på pottan med kläderna på,och de gick hur bra som hellst,efter nån vecka gick de bra igen att lägga henne på pottan och hon börja uträtta både A och B på pottan. Stort lycka till och om nån vecka kommer de säkert gå super enkelt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahaa! Det e ju kanske nå vi sku kuna test med :) så att han sku bli van med att åtminstone sita där! Tack för tipset! :)

   Radera
 3. Jag köpte en potta av en bekant som berätta att den knappt blev använd hos dem, för flickan var liiivrädd! Sen då hon acceptera den igen så var hon tiräckligt stor för att sitta på wcn med insats, vilket ju var bra för oss :D Saga har använt sin potta ett par gånger men nu har jag varit lat... Men blev inspirerad av dig så kanske dags att börja träna! Usch, när blev våra småttor så stora? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, tycker man ska träna då det känns så och int tvinga sig att göra det! :)
   Eller huuur? Tänkt kommentera samma till dig idag då jag läste om Sagas utveckling :D Jisses alltså, stanna tiden någon!

   Radera