fredag 27 november 2015

Nu vet jag varför jag är rädd


För den som inte vet så har jag världens sjukhusskräck. Vilket gjorde mig riktigt nervös då jag sku och föda Melvin. Jag sku aldrig i hela mitt liv sova ensam på sjukhus. Inte ens på BB. Det är ju knappt så jag vågar gå på läkarbesök ensam.

Jag har aldrig riktigt fattat varför jag är så rädd för att vara på sjukhus. Det är ju trots allt en av de tryggaste platserna som finns. Eller man sku ju tycka det i alla fall.
Då jag sku börja på ljusbehandling så var jag lite nervös. Mest för det att jag måste gå igenom hela sjukhuset innan jag kommer fram till hudsjukdoms avdelningen. Uuu ryser helt av bara tanken på den där långa korridoren eller aulan eller vad man nu ska kalla det.

Hur som helst, i förra veckan då jag kom in till sjukhuset så kom jag på vad det är som gör mig så rädd. Alla halv döda människor man kan stöta på där. Okej det låter hemskt och det är ju faktiskt hemskt. Alltså fyy jag vila bara böri gråt då en läkare, kirurg och två sjukskötare kom rullande med en människa som låg typ nersövd/medvetslös/halv död på en säng. Det var så äckligt och nått som jag inte pallar att se. Jag blir lessen och rädd och förlåt men jag tycker det är äckligt. Jag vill inte se en halv död människa. Jag ska heller inte behöva se det. Men på sjukhus hamnar man kanske att se. Och jag har nu upplevt det två gånger under tiden jag gått på ljusbehandling. Kommer att ha trauma för livet. Typ.

En annan sak är nog den där sorgliga och sjukliga känslan jag får då jag kommer in på ett sjukhus. Känns som att jag sku komma in till ett dårhus var en person när som helst kan hoppa på mig och bita av mina öron och gräva ut mina ögon. Ok jag måst verkligen sluta se skräckfilmer! Nämen jag förknippar sjukhus med nått sorgligt. För ingen är ju glad och lycklig då de är sjuka.

Det här är oxå en orsak varför jag aldrig sku jobba med gamlingar. Då jag jobbade på dagis och sa detta till mina kollegor så skrattade de åt mig och sa att "gamlingar är samma sak som småbarn bara att de är större modell". Nääääää gamlingar är verkligen inte samma som småbarn! Småbarn är gulliga och mysiga och söta och så små!! Gamlingar är raka motsatsen typ.

Nåja men det känns bra att jag vet varför jag är rädd. För kanske jag kan bearbeta min rädsla så småningom och snart våga vara på sjukhus. Eller så skiter jag helt i det och gör allt för att hållas frisk enda till den dagen jag dör. Hehe.

Och på tal om ljusbehandling, nu har jag endast två gånger kvar. Måst säga att jag verkligen fått en super fin hud och kliandet har försvunnit helt. Nu gäller det ju att fortsätta ta hand om huden så det inte slipper att bryta ut igen. Blir spännande att se hur det går!

3 kommentarer:

  1. Nää int e gamlingar na hemsk att jobb me, ja jobbar 100000 gånger hellre me gamlingar än småbarn! :D Mang av dem e no mysiga o söta! Men kan nog håll med om att de jobbet int passar åt all, men hemska e (di flesta) int. ;)

    SvaraRadera
  2. Men janicaaaa! Försök istället fokuser på att sjukhuse också kan vara en lycklig plats! Folk som blir FRISKA och barn som föds varje dag!

    SvaraRadera
  3. Voivoivoooi.. Gamlingar som e så ljuvliga! Ojoj.. Själv är jag 26 år och bara ääälskar att umgås och diskutera med pensionärer och äldre. Dom e ju så härliga ^^

    SvaraRadera