måndag 14 september 2015

Kanske vi sover nu

Melvin hadd ju några ganska många oroliga nätter (läs här) senaste veckorna och jag misstänker att det mest berodde på hans förkylning men oxå, precis som någon kommenterade, på det att det händer så mycket i hans utveckling just nu och att allt han varit med om på dagen ska sen bearbetas på natten. Men för att inte bli helt tokig och helt sömnlös så försökte jag testa på några knep för att få Melvin att känna sig tryggare och mindre orolig och så att jag sku få lite sömn på nätterna.

Eftersom att Melvin var förkyld och antagligen hadd värk i öronen eller var annars bara packad i huvudet så började jag med att höja hans säng. Jag la varsin pocketbok under sängbenen i huvudändan så att den började luta. Så där så att man ser att den lutar men att det knappt märks då Melvin ligger i sängen.
Ni ser att det lutar eller va?


Nåja men bara det här hjälpt ganska så mycket. Dessutom sägs det ju att man ska ha sängen så här redan från första börjane för det är bra för just öronen och motarbetar typ öronvärk.
Nå sen en kväll så hadd vi det lite små kyligt i sovrummet så tänkt att jag måste nog bädda ner Melvin ordentligt så han inte fryser på natten. Så jag la babynästet ner i sängen, rullade ihop en filt och la den runt nästet och sen Melvin i och täcke över honom. Och vet ni, den natten sov han väldigt gott och vaknade endast 3-4 gånger. Sen dess har vi alltid gjort på samma sätt och han har sovit gott.


Jag tror att då han är så nerbäddad så känner han sig trygg och får kanske tag i djupa sömnen bättre. och ju djupare han sover desto mindre tankar svävar runt i hans huvud. Vi har oxå en saltlampa bredvid sängen som vi tänder till natten och lyfter sen ner på golvet så det inte lyser så jätte starkt. Det måste ju kännas tryggt för honom, om han vaknar på natten, att det inte är kolmörkt i rummet och han har då kanske lättare att somna om igen.

3 kommentarer:

 1. Har ni prövat att samsova med er gosse? :) Vi försökte också få vår bebis att sova i egen säng och prövade 1000 och ett knep men det är nog bara att konstatera, när vi gav upp och började samsova så började han sova så gott och hela nätter :) dessutom är det ju supermysigt också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå! Men det är nog ingen skillnad om han sover i vår säng eller i sin egen :) så då är det lika bra han sover i sin säng och blir van med det.

   Radera
 2. Exakt så gör vi oxå angående saltlampan! Superbra knep :) min son sover 7-10 timmar på raken varje natt och det beror till största delen på saltlampan. Vi har provat släcka den vissa kvällar efter nattningen, men varje gång vaknar han ca en halvtimme senare. Då tänder vi den och när han somnar om vaknar han nästa gång på morgonen :D det sägs ju att lampan renar luften oxå (när saltet blir varmt), men hur stor effekt det har på sovandet vet jag int..

  SvaraRadera