torsdag 10 september 2015

5 månders kontrollHuhu kan inte fatta att min lilla kotte är redan 5 månader!
Det är så sjukt hur snabbt tiden går och hur mycket han har utvecklats.

I dagens läge

* vänder han sig från rygg till mage så fort han kommer ner på golvet

* har han sina fötter i munnen

* äter han annat än ersättning

* suger han på sin tumme

* börjar jag se lite av hans personlighet vilket är så härligt!
Igår hadd vi mamma-barn träff på rådgivningen var oxå en fysioterapeut va med. Hon berättade och förklarade för oss lite hur en bebis utveckling ser ut. Sen visade hon oss hur vi kan se om våra bebisar är redo att sitta själva, krypa, stå och gå. 

Efteråt undersökte hon allas bebisar en i gången. Melvin har stadiga magmuskler och en riktigt fin hållning. Enda vi behöver öva lite på är att då han ligger på magen så ska han få armarna rakt framför sig och sen kunna lyfta opp sig. Typ sådär som då man gör en push up. För nu då han ligger på magen så har han bara armarna till sidan och ser ut som ett flygplan. Inget fel med det men han måste få in den andra positionen oxå för att komma igång med krypandet och sittandet. Så där har vi nått att göra på dagarna.

Idag hadd vi då 5 månaders kontroll. Han fick sista dosen av rota vaccinet och dessutom två sprutor. Damn you, vaccinet! Men klart jag vill vaccinera honom. Nu ikväll är han dock väldigt trött, ledsen och hängig av det och det är så synd om honom. Stackars liten! Men annars gick allting super bra och han utvecklas fint. Inget att klaga på och inga speciella funderingar. Jag är nöjd! :)1 kommentar:

  1. Så himla SÖT han är!! De där ögonen alltså :')

    SvaraRadera