söndag 30 augusti 2015

Veneziansk

Jag älskar högtider. Speciellt såna man får fira tillsammans med familjen.
Och såna högtider som inträffar på våren och sommaren.

Jag älskar när det är lite skymning eller mörkt så man kan tända massa ljus och lyktor
och bara sitta och mysa. Sen tycker jag oxå väldigt mycket om raketer.

Ni förstår säkert att jag gillar Veneziansk? hehe

Och veneziansk firade jag såklart på villan. Tillsammans med min lilla familj.
Och Johnnys släktingar. Ute på världens finaste holme. Mitt smultronställe.Vi hann knappt stiga ur båten då vi kom, och det var dags för lunch. Sen kaffe såklart. Och bara en stund senare var det middag. Och där efter dessert och kaffe. Huhu, vi gör inget annat än äter där ute på holmen. Men vad är nu bättre än det då man är en matälskare? 

Då kvällen kommer så är det såklart bastu som gäller. Denna gången hade jag och Johnny tur, för Melvin hann somna så vi fick bada tillsammans. Vi hann knappt bli klara med bastande innan barnen på holmen ropade att alla sku snabbt göra sig redo så de får skjuta sina raketer. Hehe. Men vi fick såklart bada klart.Nu var tidiga natten kommen och alla lyktor och facklor var tända. Vilket betydde en sak; Raketer! Wohoo "äntligen" ropade ungarna. Melvins fammo satt inne i stugan och tog hand om vår livrädda vovve och vår älskade kotte som låg och sov så sött. Medans jag och Johnny fick stå där nere vid stranden och titta på då ungarna sköt sina raketer. Och njuta av varandras sällskap!


Det är nog nått magiskt med raketer. Vet inte exakt vad det är men raketer ger en slags mysiga och romantiska vibbar. Och medans vi stod där och kollade på alla raketer som smällde där ovanför havet, så kände jag ett enormt lyckorus.
"Tänk att det är just jag som får vara på Vargholmen tillsammans med Johnny.
Tänk att jag har turen att ha honom i mitt liv. Min stora kärlek." 

 

En otroligt härlig helg har jag haft. Men som alltid, så är det skönt att komma hem.
Nu har Johnny gjort mackor åt oss och Beck visas på TV. Hoppas ni haft det bra i helgen ni oxå! 

13 kommentarer:

 1. Vaknade inte Melvin av raketerna? Och stackars hund :( måste man ta med sina husdjur om man planerar att smälla raketer..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det gjorde han inte. Och vadå stackars hund?? Sku de va bättre att hunden sku ha vari ensam hemma i två dagar och livrädd?? Smäller lika myki i stan som på villan

   Radera
  2. Ja inte vet jag, lägg den och skötas hos nån bekant som int e intresserad av raketsmällande? De va int meningen att låta bitter i min kommentar, men stor djurvän som jag är så tycker jag int om när folk plågar sina husdjur med att låta dem ligga och darra under sängen medan man själv är ute och har skoj.. Dom som vet hur man har skoj med raketer då. Jag ser inget skoj med dom.. Läs Elisabeths inlägg om venetziansk, håller med henne till 100%. Känner int henne personligen, men hon har skrivit ner mina åsikter. Har själv en halvåring så jag vet hur svårt de kan va att få honom att sova.. Och man vill ju inte natta 20 ggr på samma kväll..

   Radera
  3. Nå jag skrev ju att Melvin inte vaknade så det var nog inget problem. Plus att han somnar annars oxå utan problem och reagerar inte på ljud runt honom. :) redan i torsdag och fredags var det nån som smällde raketer där nära var vi bor och då var vår hund oxå rädd. Så va tycker du att vi sku ha gjort? Knacka på i alla hus i jeppis och sagt att de inte ska smälla raketer?! O det betyder väll inte att jag INTE är en djurvän då jag vila ta med vår hund så hon får va med oss iställe för att lägg henne o skötas till en BEKANT var hon inte är van att vara och vara rädd UTAN sin husse och matte?! För fakta är att vare sig man smäller eller inte så hör man nog smällandet från andra!!

   Radera
  4. Oj herregud anonym, lägg din energi på nå bättre (kanske ditt barn?!) iställe för att sitt o spamm skit på bloggar. Janica skaffa säkert hund för att få "plåg" den på villaavslutningarna...........

   Radera
  5. Är du faktiskt så dum "Tha bitch" att du seriöst tror att jag sitter och surfar när mitt barn är vaket..? Janå, vi tänker int riktigt på samma sätt isf du och jag. Mitt barn sover ALLTID när jag sitter vid datorn, så jag tror inte att hon tar så stor skada av det :P kanske DU sku kunna lägg din egen energi på att sköta ditt eget liv, jävla försvarsarmé..

   Radera
  6. Alltså HUHU för såna som "anonym" -_- håller helt med janica och the bitch

   Radera
  7. The bitch cargotsi1 september 2015 12:50

   Haha ojoj. Försvarsarme :'D älskar då folk skriver det. Men jo två frågor då: 1. Har du lite beslutsångest om ditt barn är en pojke eller flicka..? Verkar så :) 2. Är du faktiskt så dum så du tror att folk avstår från att skaff hund pga att dom int vet hur dom ska göra på villaavslutning och nyår för att int bli kallade djurplågare ifall dom int har nå ställ att för hunden? De e ju bara att inse att folk skjuter raketer, att ha hund då betyder int att man är en djurplågare. Vad gör du med dina djur då det skjuts raketer? Far så långt ut i skogen du bara kan och stannar där i 3 daar tills ungarna ha sluta skjut? Här i nejden skjuts de överallt, bara att inse, det får man som djurägare räkna med och göra det bästa av situationen. Sen e de ju bra att du bara läser bloggar då din pojke/flicka halvåring sover. Så gör jag också :) Och hej du kasta inte sten i glashus.

   Radera
  8. Nå de ska ju stå HAN förstås, inte HON. Har ingen flicka. Ännu åtminstone.. Nåja, svaret på din andra fråga: nej, jag tror inte att folk avstår pga det, men jag önskar att folk sku tänka lite mer på alla djur som blir rädda av allt smällande. Och det går tydligen int att försöka undvika heller eftersom de "hör till" att smälla raketer på villaavslutning och nyår.. Men ja, int e man kanske djurplågare direkt, men jag vet att djuren lider när dom är i panik hela natten. Min katt bryr sej int om fast de smäller lite (väldigt lite här var jag bor) men jag har för mej att katter int bryr sej lika mycket som tex. hundar.. Och på villan är enda grannarna ett ca 70 årigt par som int bryr sej de minsta om raketer :P men nu måste jag fråga en sak. Kasta inte sten i glashus? Vad har jag beskyllt dej för som jag själv har gjort?

   Radera
  9. Ja de kan jag nog svara på, jag citerar " kanske DU sku kunna lägg din egen energi på att sköta ditt eget liv" vad tycker du att du själv ska göra om int exakt det?

   Radera
  10. ÖÖÖH alltså du e jävligt enkel!! Du kan ju varken läsa eller förstå nånting vad vi skriver åt dig!! Det var ju inte JAG som hade massa raketer utan barnen på villan!! Ska jag säga då åt 8 åringar "NEJ skjut inga raketer". Nää en frisk människa gör int det. Och dessutom ska inte en människa anpassa sig efter hunden utan hunden efter människan! Men tydligen vet du int det heller! Har haft djur hela mitt liv och sku aldrig skada djur i misstag heller så kom int hit till min blogg o kalla mig djurplågare och att jag inte bryr mig!! Jag är ingen grottmänniska som sitter i en liten rutten stuga i skogen och väntar på att livet rullar förbi, som du verkar göra och tycker att alla andra oxå ska! Nää stick från min blogg och kolla dig själv i spegeln anonyma jävel!!

   Radera
 2. Å va gollot skriva 😍 vi sko å ha vila vara med men he blev int så i år..
  //faster Johanna

  SvaraRadera