torsdag 20 augusti 2015

Varmt varmt varmt

Huhu denna värmen tar verkligen kål på mig. Jag är så trött och hängig varje eftermiddag och går gärna och lägger mig tidigt på kvällarna.

Nån annan som oxå reagerar på värmen är Melvin. Han är missnöjd så fort han får kläder på sig och han svettas som en gris. Även på nätterna fast han sover utan täcke eller annat så är han genom svettig. Och då har vi ca +20 grader i sovrummet så inte allt för varmt. Allt detta resulterar alltså i att Melvin är lite gnällig och hängig på dagarna och kvällarna.

Har någon av er tips på hur jag kan svalka Melvin på dagarna? (förutom att klä av honom)

4 kommentarer:

 1. Det är alltid svårt med babysar och värme. Håll er i skuggan, låt honom plaska i badbunken oftare än vanligt och sänk tempen i sovrummet ett par grader. +20 är ganska mycket i ett sovrum tycker jag, man sover alltid bättre om det är lite svalare. Och snart blir det höst, då behöver vi inte svettas :) Lycka till och ha det skönt!

  SvaraRadera
 2. Kanske om du lägger ersättningen i kylskåpe en stund iställe för att värm den!

  SvaraRadera
 3. Har hört att man kan använda fårskinn (antagligen bara äkta fårskinn) både för att ge värme och svalka, har inte prövat det själv men det är säkert värt ett försök :)

  Cissi

  SvaraRadera
 4. Vi har också en sådan baby som lider av värme, också även om vi vuxna ibland tycker att vi har det svalt inne.. Tunnast möjliga kläder kan hålla ute lite värme. Skugga, men ofta svalkar det mera att vara där det vödrar lite ön att vara i lä i skuggan. Öppna fönster/vädringsluckor... Bad. Skölja av under kran vid varje blöjbyte. Bordsfläkt. Vår baby tycker att det är skönt när man fläktar med något mot huden (så vill man ju dock inte sitta alltför länge). Det är väl ungefär vad vi prövat, men mera knep behövs ju. Torka huvudet med en fuktig handduk borde ju funka.. Och då sägs det att det är så "lätt" med sommarbebisar.

  SvaraRadera