fredag 14 augusti 2015

Vårda din vänskap

För längesen.. Va ska vi säga, då jag var typ 16-20 år var jag nog inte den snällaste personen. Inte så att jag gick och skrek ut "fan vad du är ful" eller "du är äcklig" rakt i ansiktet på någon utan det var skitprat bakom ryggen på mina vänner, jag svek vänner och pojkvänner och sånt skit.. Det fanns nog ingen respekt mot någon i min omgivning förutom min egen familj. Jag tog alla för givet! Hur mycket skit jag än pratade eller gjorde så förväntade jag mig att alla sku stå där och servera sin vänskap på silverfat åt mig. Så funkar det ju absolut inte!

Men under den tiden kan man gott säga att karma verkligen bet mig i röven tusen gånger om.

Jag har mist en del av mina vänner, okända människor har hatat mig fast de inte känt mig och alla typ snacka skit om mig. Men så är det ju om man beter sig som ett svin. You get what you give!

Som tur är vaknade jag till sist ur min bubbla och började äntligen förstå att ta hand om mig, respektera mig och mina medmänniskor. Att jag ska behandla andra så som jag själv vill bli behandlad. Jag ändrade helt enkelt inställning till livet. (ok nu låter det som att det var jävligt enkelt men har nog jobbat hårt med detta) 

Efter att jag fått ordning på mig själv började jag ta upp kontakten med mina vänner jag blivit osams med och pratade ut med dem. Jag var ärlig och bad såklart om förlåtelse tusen gånger om och ganska snabbt blev jag förlåten och vi började umgås igen nu som då. 
Med tiden märkte ju mina vänner oxå att jag hade ändrat som person och ganska snart efter det träffade jag Johnny som fick mig att vila bli en ännu bättre människa. Jag började verkligen inse vad som är viktigt och började ta hand om det.

Jag är väldigt noga med att vårda t.ex. min vänskap med mina vänner. Jag hör av mig till dem, dricker en kopp kaffe med dem, samlar ihop alla tjejer för att ha en tjejkväll, hjälper dem då de behöver hjälp och berättar åt dem hur mycket de betyder för mig. För det är så man visar till sina vänner att man bryr sig om dem och att man inte tar dem för givet.

En människa med vänner kan inte bara förvänta sig att hens vänner ska höra av sig, alltid bjuda med hen, finnas där då hen behöver osv om hen inte gör allt detta tillbaka utan tar bara för givet att hens vänner finns där då hen behöver dem. Man ska vårda sin vänskap! Det är ju typ en oskriven regel!

Det som jag oxå tycker är viktigt är att man är ärlig och sann mot sina vänner. Berätta som det är och ljug inte. För så är det ju, ärlighet varar längst. Även om det är nått dåligt, så går det nog att reda ut i slutändan. Och låt det ta den tid som behövs. Det reder sig alltid!

  Jag har några vänner jag bryr mig väldigt mycket om. Vänner som jag vill hjälpa vilken tid på dygnet som helst, vänner jag vill umgås med, prata med osv. 
Såna vänner som jag vill ha i mitt liv för alltid och som jag inte tar för givet!


Samma gör de för mig. De hjälper mig, ringer mig, är med mig och
berättar åt mig att de finns här för mig osv. 
De tar heller inte mig för givet!


Jag vet absolut inte vad jag sku göra utan mina vänner
och jag är så otroligt tacksam att jag har just de i mitt liv!
Ni är guld!" Friendship is always a sweet

responsibility,

never an opportunity"

                                   - Kahlil Gibran

5 kommentarer:

 1. Med det du skriver så antyder du ju att du inte har nån vänskap mer med hon som är född samma dag som dig. Eftersom ni knappt setts eller pratat med varandra det senast halvåret åtminstone. Och du hela tiden säger att du ska ta kontakt nästa gång och bjuda till, men det aldrig händer. Hur tror du hon skulle känna sig om hon läste det här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ööh okeeej.. För det första så så riktar jag inte detta inlägg mot någon och för det andra så om de e Sandra du menar så va jag med henne senast igår så att vi har nog en vänskap fortfarande! Och för det tredje, va fan vet du ens nånting om vad och hur mycket vi pratar och umgås? O varför antar du att detta inlägg är riktat mot henne ens?

   Radera
  2. " O varför antar du att detta inlägg är riktat mot henne ens?" Öööh janica vem antar de?

   Radera
  3. Alltså anonyma här ovanför skriver att jag med detta inlägg antyder att jag inte har nån vänskap med henne mera och att hur jag sku tro att hon känner sig om hon läser detta. Jag tycker att du/ni är jävligt ball som måst kommentera anonymt eftersom att jag antagligen känner dig/er då du/ni vet så mycket om mitt liv och mina relationer till mina vänner. Vad jag nu vet av så har nog inte hon och jag nått på oklart eftersom att jag nog har skicka och ringt henne med jämna mellanrum och jag dessutom hängd med henne i lördags. Så de att jag inte pratat med henne e BULLSHIT!!
   VARFÖR i hela helvete sku jag hänga ut mina bästa vänner i en blogg?? Mår du/ni riktigt bra då ni ens tror att jag gör det?! DETTA INLÄGG HAR INGET MED NÅN AV MINA VÄNNER ATT GÖRA utan det är ett inlägg om mina tankar kring vänskap överlag! håhå att folk orkar..

   Radera
 2. Ehehehe hur kan du ens tyck att Janica riktar dethär inlägget åt nån speciell? Hon berättar ju bara hur hennes syn på vänskap förändrats? Åtminstone jag tycker inte att det på nått sätt verkar som att hon riktar det mot Sandra elr nån annan. Så sandra kan nog läsa dethär helt bara som vilken annan av janicas kompisar som helst.

  SvaraRadera