söndag 16 augusti 2015

Mums! säger Melvin

I fredags gav vi välling för första gången åt Melvin. Till först var han lite skeptisk mot det men redan efter andra klunken gick det ner hur lätt som helst. Så han verkade ju ha gillat det. Vi gav ju förstås bara en liten slurk åt honom första gången så han fick ersättning efteråt.

Det sägs ju att bebisarna sover bättre med välling i magen men jag tycker inte jag märkt någon skillnad på Melvin. Men då igen har han ju sovit hela nätter redan länge! Tror i alla fall att vi kommer att ge en flaska välling på kvällarna åt honom nu i fortsättningen. Lite variation vet ni hehe.


Och på tal om variation, så har Melvin fått smaka på batat och morot idag. Det har kommit nya rekommendationer att man kan börja ge flera olika smaker på en gång. Förr sku man ju ge potatis i en vecka, morot i en vecka osv. Tycker det är riktigt bra att man kan ge flera olika så bebisarna blir fort vana med att få både potatis och grönsaker.

Matningen gick sådär. Han är van med skeden och tar den bra men nu var ju konsistensen på maten lite annorlunda så han visste inte riktigt hur han sku göra. Då han väl fattat vad som var på gång smaskade han i sig med god aptit. Fruktpuré och sånt kommer vi att vänta med ännu en stund.Helt sjukt att han är redan så gammal att han fått börja äta mat och annat. Tiden går alldeles för fort. Men samtidigt är det ju roligt att se hur han utvecklas och lär sig saker. Här i förra veckan hittade han sina fötter och nu ligger han som en liten boll hela tiden.


Älskade unge <3

2 kommentarer:

  1. Alltså e dedär en pipmuss som e självrinnande elr måste man sug för att de ska kom? Vi använder mam o o det kommer så himla hårt då han biter sej fast i sugdelen, även fast det är non-spill mugg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är nog självrinnande men det rinner int alls nå hårt ur den. :) och vi dricker såklart försiktigt!

      Radera