onsdag 22 juli 2015

Ersättning

Nåja min vän, tack för din fråga och självklart ska du få ett svar! :)


Jag tyckte oxå till först att det var väldigt jobbigt med färdigblanda ersättning och paketen var ju helt från röven. Man sku klippa upp förpackningen och sen släpa med det hit och dit och bläää för det! 

En dag hittade jag på Prisma en lite annorlunda förpackning av färdigblandad ersättning. Det är en lite större förpackning som har skruvkork och den är super bra att ha med i stan t.ex. 


Såhär ser den ut. (Nej vi ger inte denna till Melvin!! Vi har nog Nan 1)

  
Vi föredrar dock att ge pulver ersättning, som blandas med kokat vatten, åt Melvin då det innehåller mindre kemikalier och sånt än vad färdigblandat gör. Men alltid då vi for till stan och på besök så hade vi med färdigblandat. Är ju så mycket lättare än att ha med ett stort paket med pulver och det tog så länge att koka upp vatten och sånt.

I längden blir det ju väldigt dyrt att köpa både pulver och färdigblandat så vi ville hitta en annan lösning så vi kunde sluta med färdigblandat helt och hållet. Då tipsade Carro om att det finns att köpas en burk som man kan portionera pulvret i färdigt innan man åker iväg hemifrån. När det väl blir dags för bebisen att äta så häller man direkt ur burken i nappflaskan och tillsätter det kokade vattnet. Så får man rätt mängd och det är enkelt att ha med sig.

Så det som vi gör nu är:

Vi har slutat helt med färdigblandat och kör bara med pulver. Innan vi åker iväg någonstans så kokar vi upp vatten och häller i en termos. Sen så portionerar vi måltiderna i fördelaren (eller va det nu heter) så att det är rätt mängd. Melvin äter nu 120ml och det betyder 4 skopor pulver. (mängden står bak på pulver förpackningen)
Det ryms tre portioner i en burk.


Och så är det bara att lägga locket på och packa ner i väskan. Då jag sen blandar ersättningen så häller jag vattnet i nappflaskan och kollar så vattnet inte är för varmt. Om det är hett så låter jag det stå och svalna en stund. Sen vrider jag locket på burken så att korken är ovanför en "kammare" med pulver, öppnar korken och häller i nappflaskan med vattnet i och skakar om flaskan så det blandas väl.TADAA så är en måltid färdig!

Det är så enkelt och enda man behöver med är burken, termosen med vatten och en nappflaska! Dessutom är det så bra då man gör på detta sätt för man kan mata bebisen fast mitt ut i skogen. Man behöver ju ingen mikro för att värma mjölken då vattnet hålls varm i termosen.

Rekommenderar verkligen!

Burken kan man beställa på nätet på t.ex. lekmer.fi. Säkert finns den oxå i butiker. Jag köpte min för 10€ av en bekant som i misstag beställt en för mycket. Har sett på olika hemsidor att de säljer den för ungefär samma pris.


Hoppas du förstod nått av en lite flummig förklaring och att du fick lite mer info om hur man kan göra med ersättning! :) det är förstås helt upp till var och en vad och hur man gör. Men detta är i alla fall ett sätt att göra det på :)

15 kommentarer:

 1. Herregud vilket tips du gav mig nu! TACK! Eller tack Carro! Vi använder också pulver och har haft det löst i en större burk o sen ett mått med, o sen har man de överallt ändå! Djiisus så bra. Förresten ett tips åt dig också, man kan koka vatten färdigt för ett dygn per gång! :)

  SvaraRadera
 2. Alltså hur ede egentligen me dendär färdigblandade ersättningen, måst den stå kallt efter att man ha öppnat den..så hade jag förstått..så man fick ju slänga resten när man kom hem ändå.. eller stämmer de int,isf har ja slängt många burkar i onödan :(
  annars så kan man koka vatten för ett dygn i gången.. och man kan värma vattnet i micro när de kokat redan.. och man kan också ge rumstempererad ersättning (dom färdig blandade) så man behöver ingen micro.. men nog e de bäst att värma men i nödfall..typ i stan så går de att ge så. Men då har ja ju slängt resten när ja kommit hem för att de ha vari varmt. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså beror ju på hur länge de stått öppen. Om de har varit en timme typ så har jag nog satt de i kylskåpet och använt det men har alltid smakat och luktat på det innan jag matat Melvin. Sen om den stått opp i 3-4 timmar i rumstemperatur så har jag självklart kastat det :)

   Radera
 3. Det finns produkter av märket twist'n shake också, har för mej att de också kan vara till hjälp :) tycker att de fanns att få från lekmer.fi. Jag har bara läst något om dem, själv ammar jag så tyvärr har jag ingen erfarenhet av dem men låter bra gör det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha okej. Har aldrig egentligen kollar runt på andra alternativ :D men bra att veta!

   Radera
  2. Nääää nån twist´n´shake behövs no verkligen INT :D De e nog bara en onödig produkt dom har laga för att tjän pengar på mammor. De e ju bara att skaka tuttflaskan vafan, int behövs de nu! ;D (De är alltså uppbyggd som en proteinshake, så att de int ska kom klumpar i ersättningen/vällingen)

   Radera
  3. Hahah aija lol! Va onödigt :DD

   Radera
 4. Aa okej, ja ha kastat redan om de stått mer än 20 minnuter för att vara på den säkra sidan,men kanske ja kan slut me de nu då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen om du har den ersättningen som har skruvkork så ska det nog hålla att ha en öppnad förpackning ennu längre i rumstemperatur :)

   Radera
 5. Sedan när babyn börjar äta mat så behöver man inte ens koka vattnet längre. Räcker med att värma i mikron :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag väntar på den dagen ;)

   Radera
  2. Ja har frågat av flera hälsovårdare och en läkare och de påstod att man inte ens behöver koka vatten åt spädbarn, eftersom de är så rent vatten i Finland. Såklart är de ju renast att koka, men om de inte är nåt som är farligt så underlättar det ju massvis att bara ta från kranen!

   Radera
  3. Ahaa! Har aldrig ens tänkt på att fråga någon hur det är utan gick bara efter hur andra gjort :D

   Radera
 6. Allt blir bara lättare när dom blir äldre.. lever i den tron jag iaf :) int nu kanske allt men MYKI !

  SvaraRadera
 7. Jag har hadd en lillan frysväsko. Tid la jag mjölkin som lämna åv :) -Sandra

  SvaraRadera