onsdag 17 juni 2015

Ett steg över gränsen

Nää-ä.. För första gången i hela mitt liv så är jag spechless! Jag är medlem i en grupp på Facebook som heter "Hyresbostäder i Österbotten - Finland" och nu är det då nått stolpskott som lagat en ny grupp och länkat detta på den sidan:

"Hyresbostäder i Österbotten för kristna"


Seriöst? En skild grupp för kristna som söker hyresbostad! Så att de ska slippa ha icke-kristna som grannar. För enligt denhär personen så ska ingen kristen behöva bo granne med en icke-kristen för alla icke-kristna bara super och misshandlar!! Alltså va fan.....

Nå såklart starta ju världens debatt om hela denhär gruppen. Många blev ju upprörda över hur kristna "sorterar" folk på detta vis och sen påstår att Jesus älskar alla. Och här håller jag med. 

Såhär svarar personen som länkade till gruppen:

"Vilken reaktion av att man sätter en länk av en grupp! Vad TREVLIGT folk i DENNA  grupp! Fattar inte vad folk blir irriterade på egentligen. :O  Hallo! Trodde denna grupp handlade om att förmedla bostäder. Du *namn*, Jesus älskar dej också, och längtar efter att du tar emot honom i ditt hjärta. <3 För tillfälle har jag icke troende som grannar,  dvs folk som inte har Jesus som sitt Herre och inte följer Jesus. Jag starta gruppen när hadde för andra gången sett mina grannar göra misshandel. Jag vill bo i ett hus var folk verkligen följer Jesus, dvs inte super och har slagsmål."

Så denna personen menar att vi alla som inte är kristna och inte har Jesus som sin Herre, bara super och slår. Alltså herregud... Enligt mig så är det just såna hjärntvätta personer som denna person som förstör samhället. För det är såna människor som delar upp oss i olika kategorier och sen fortsätter med att hjärntvätta fler och fler. Har inget emot kristna för alla får tro på vad man vill men snälla... Sluta trycka dendär jävla tron på oss icke-kristna och börja iställe respektera oss. Vi är fan inte mindre värda eller mer våldsamma bara för att vi inte tror på Gud! Vi är lika mycket människa som ni är!

8 kommentarer:

 1. Av inlägget får jag en bild av dej att du inte är kristen? Gällande förra inlägg sko de vara intressant att veta varför ni valt att döpa Mellu om ni inte är kristna? Jag håller helt med dej om att kristna alltid försöker få folk och tro på saker man själv borde få välja om man vill tro på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker inte gå in desto mer på min tro men jag hör till kyrkan och vill att mitt barn oxå ska göra det. Sen då Melvin är äldre ska han få själv bestämma vad han vill tro på :) Johnny är dock inte kristen och hör heller inte till kyrkan men oxå han vill att vi ska döpa Melvin! :)

   Radera
 2. Tråkigt att alla kristna dras under samma kam... MEN helt sjuk grupp!! Som att kristna e bättre än andra människor?? Ja e själv kristen men alltså allt sånthär får mej verkligen att sucka, varför is nån? Som om tt man sku vara våldsam bara för att man inte är kristen... Suck och stön....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kristna har alltid ansett sig själv vara bättre än andra. Tror de beror på att de anser folk som inte tror på gud är dumma och får ångra det senare. Själv som kristen har jag fått höra på många ställen, kyrkan, församlingen osv. att de som inte är kristna är våldsamma och super bara. Vi religiösa har det helt enkelt svårt att acceptera att folk har hittat lyckan i livet utan gud!

   Radera
  2. Bella:
   Jag drar inte alla kristna under samma kam. Har många kristna vänner och en del av min släkt är kristen. MEN som jag skrev, verkligen hatar då en stor del kristna trycker deras religion på de icke-kristna. För icke-kristna "tvingar" inte kristna att sluta tro. Och som du oxå sa, hur is man?

   Emma:

   Bra sagt!! :)
   Och detdär med att icke-kristna är våldsamma och bara super.. Att man orkar!! Känner nog en heldel kristna som tyvärr är t.o.m värre på att dricka och slåss än vad icke-kristna är. Men beror det på att de får syndernas förlåtelse på söndagen i bönehuset? Och sen kan leva med gott samvete? Jaa, inte vet jag. Men ibland går det bara så över med Dethär att kristna är bättre!

   Radera
  3. Det finns massor med kristna som har alkoholproblem och speciellt många par som separerat sig vänder sig till alkoholen. Speciellt inom laestadianska bönehus blir vi förlåtna på söndagar och det som hänt pratar man inte mera om. Det är helt enkelt så tron är uppbyggd och folk följer det. Det är fine enligt mig så länge man inte börjar kasta skit på andra som gör dumheter och inte blir förlåtna på söndagar!

   Radera
 3. Alltså vilken grupp. Är själv kristen men har flera vänner som inte är kristen och skulle själv inte vilja påstå att icke kristna är varken sämre eller bättre än vi kristna. Tyvärr så finns det en stor del av oss kristna som super, slåss och knarkar också. Så att skriva att man vill bo nånstans där det endast finns kristna grannar som inte super och misshandlar så det är dömt att misslyckas. De personerna lär då inte i första taget hitta nånstans att bo...

  SvaraRadera