måndag 4 maj 2015

Magknip

Ååh min stackars Melvin har så magknip. Det är andra dagen nu som han gråter och har ont. Han gråter inte i ett utan i snuttar. Så jag märker ju att det släpper emellanåt. Det är så synd om honom. Börjar misstänka att det är D vitamin dropparna som orsakar det och funderar nu om jag borde byta sort eller går det om när han blir van med det? Hur har ni gjort? 9 kommentarer:

 1. Min son reagerade på D-dropparna. Böt till vattenbaserade(Jekovit) och gav också Cuplaton, det hjälpte lite. Han har annars också känslig mage så vi böt igen men då till Rela drops D-vitaminet och Disflatyl(mot gasbesvär).
  Annars så kan man testa en droppe per dag i en vecka, två i en vecka osv för att vänja magen lite.

  SvaraRadera
 2. Min rekommendation: sluta med dropparna och ge dem senare i stället! Som fyrabarnsmamma kan jag lova att han inte dör av att inte få D-vitamindroppar som nyfödd :). Jag ljög glatt vid rådgivningen varje gång "joooo jag ger nog droppar vareeeenda dag", men det gjorde jag alltså inte och friska barn har jag ändå! Cuplaton har funkat bättre för oss, men Disflatyl är väl också bra. Man måste nästan prova sig fram.

  SvaraRadera
 3. Håller med anonym, börja med en dropp om dagen i en vecka och 2 droppar nästa vecka.

  SvaraRadera
 4. Bär honom i kolikställning då han har magknip det hjälper alltid :)

  SvaraRadera
 5. Prova me jekovit. Vår grabb reagera o på den d vitanmin rdg hade... O börja att ge en droppe per dag o öka typ me en droppe per vecka... Åt oss sa dom vi rdg man behöver inte ge dropparna före dom e fem vkr... Pröva er fram...

  SvaraRadera
 6. inte många bebismagar som slipper undan tyvärr! Vi slutade helt med d vitaminerna tills jaa ca 2-3 månader kanske sen gav ja 1 droppe i 2 veckor.. ökade sen lite åt gången.. sen har jag hört att kolikdroppar ska hjälpa.. något man kan testa. Rekommenderar inte d vitamin dropporna man får från rådgivningen..dom e elaka mot magen..
  ja ljög inte vid rådgivningen utan sa som de va.. ja ger bara lite för babyn får magknip.. vi har världens bästa rådgivningstant så hon tyckt de va okej,och lät vettigt. senast vid 3 månader brukar de ju nog bli bättre med dom smås magar.

  SvaraRadera
 7. Int behöver man varken ljuga om d-vitaminerna eller ha dåligt samvete över att man tar egna beslut. :) Det är så vanligt att babysarna får magknip av d-vitaminerna så man kan bra lämna bort dropparna några dagar/ nån vecka och sen börja om med 1 droppe i flera dagar, och sen öka med en droppe/ vecka. Sen kan man ju också ge lite babymassage/ magmassage (finns många olika tekniker om man googlar) som också kan hjälpa luften att komma ut. Men jo, dom dagarna babyn bara gråter och man vet hen är missnöjd är nog långa dagar, speciellt de timmarna man är ensam :/ Ja sänder över lite styrketankar!

  SvaraRadera
 8. Holistic d-vitamin e bra för känsliga magar. Bär honom ergonomiskt (sele/sjal) kan hjälpa för magknipet

  SvaraRadera
 9. Min son hade kolik som bebis, jag gav D-vitamin droppar som innehöll mjölksyrabakterier. Rela har och gefilus 20€ dyrare men de hjälpt och så använd vi cuplaton.

  SvaraRadera