fredag 24 april 2015

Nyfödda och besök


Fick en fråga angående nyfödda och besökareHär är MIN åsikt:

Jag tycker att det är upp till var och en när man tar första besökarna hem till sig. Vi hade första besökarna redan första dagen vi var hemma eftersom att det var vår hundskötare så hon kom ju för att lämna tillbaka hunden till oss och passade samtidigt på att hälsa på Melvin för första gången.

Sen tycker jag oxå att det är helt normalt att de nyblivna föräldrarnas familjer kommer ganska så snabbt på besök. Dels för det att de nyblivna föräldrarna behöver/vill ha hjälp med matlagning, städning eller annat som man kanske inte orkar med den första veckan och dels för det att HALLÅÅ det är ju faktiskt deras familjer.

Men jag tycker att det är jätte viktigt att oxå kunna säga ifrån om det blir för mycket besök och ståhej. För oss blev det för mycket efter några dagar men då sa vi ifrån och alla förstod och respekterade det. Sen när vi igen  var redo för mera besök så bjöd vi hit folk.

Nu är det ju inte så att vi bjudit hit massa bekanta utan endast de närmaste och absolut inte varje dag. Dessutom har vi anpassat alla besök efter Melvin och hans "mattider" så jag inte har behöva amma honom när vi haft folk här. Och det har funkat riktigt bra.

Så småningom har vi börjat va utanför vårat hem med Melvin. Även om han är endast 18 dagar gammal. Vi har varit till butiken med honom 2 gånger och för en par dagar sen var vi hos Elisabeths var oxå andra bebisar och mammor var. Det gick oxå super bra och knappast märkte han nån skillnad på att vara hos Elisabeths eller här hemma eftersom att han nästan bara sover helatiden ennu.

Tror att vi kommer att börja röra oss mera hos andra sådär ibland så han blir van med det från början. För jag är en mycket social och aktiv person och kommer antagligen att "fäälas" mycket även om jag har en liten kotte som ska alltid tas med.

Jag ser absolut inget fel med att ha besök så fort man kommit hem från bb.
Så länge det känns bra för föräldrarna och bebisen inte verkar lida av det.

Och angående detdär med att det stör ankytningen och amningen så tror jag att om man faktiskt har problem med det så har väll de flesta vettet att INTE ha besökare före he er på rade. Eller det vill nu jag tro i alla fall.

6 kommentarer:

 1. Hehheh, känns som att de e nån som har läst va jag skrev i min blogg här om dagen. Hoppas dom förstår att jag mena det åt BESÖKARNA, att dom int ska träng sig på hos nån nybliven mamma utan att va säker på att hon e ok me de :)

  SvaraRadera
 2. Tur att vi tycker olik :) Sko aldrig ta hem någon första veckan helt för de att babyn blir så råddig av alla nya människor.. låt babyn lära känna föräldrarna först..Som gösta sa "Your home is where your eyes are"

  SvaraRadera
  Svar
  1. ?? Till citatet

   Radera
  2. Tur att alla får göra som de vill eller hur ;) "your home is where your eyes are" har ja nu aldri hört förr... :'D

   Radera
 3. Sen beror det ju helt på om det är första barnet eller om det finns syskon hemma. Fick för 2 veckor sen mitt fjärde barn. Kan ju inte stänga in oss i många veckor pga en baby. Syskonen börjar ju klättra på väggarna då. Och här vill vi att pappa sparar sina dagar tills babyn blir lite äldre och inte bara äter och sover. Men som sagt alla får ju göra som de vill.

  SvaraRadera