torsdag 26 mars 2015

Symptom innan förlossning

Vilka värkar jag har haft ikväll!

Skrev i tidigare inlägg om att jag har haft massa värk och sammandragningar senaste veckorna.
Men idag var det nog värst hittills. Hadd så ont i magen och nedre ryggen, det ilade i hela nedre delen och jag kände ett sånt tryck neråt så jag tänkte att "he nu he sker." Men icke. Låg i sängen med benen i kors och stånkade av smärta och efter 40 minuter gick det om. Nu har jag endast lite illamående och
är lite konstig i magen men annars mår jag prima.

Kan det vara tecken på att förlossningen är nära?
Har någon av er känd liknande symptomer innan förlossningen?
Berätta!

Foto: Cindy

12 kommentarer:

 1. Me första barnet känd ja ilningar i bäckenet oså kändes de som att, ursäkta nu alla känsliga, som att jag sku skit ner mej. Gubben undra no att e de int på gång men ja insistera pä att jag ba va skitträng :D så satt ja där på wc o fösöka men it börja de kom nå, iställe kom värkarna ba tätare.. Men dagen före dehär känd ja mig uppsvälld, dåli mage, rikti energisk o HUNGRIG! Lycka till när de e dags! Kanske du ha skriva men ja ha missa isf, att när hadd du beräknat? / Hanna E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja men typ så känns det för mig oxå :D men då avtar det och så är det samma sak nästa dag. Tack ska du ha! Vi har bf 10.4 men vi får ju hoppas han bestämmer sig för att titta ut tidigare ;)

   Radera
 2. Möjligen bebis som fixerat sig i kanalen? En del har sammandragningar o endel inte alls före det slår fullt i gång :( sålänge bebis rör sig så sku ja bara ta de lugnt o slappna av vid sammandragningarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Läkaren sa sist jag var på kontroll att bebisen har fixerat sig. Bebisens rörelser är oxå normala så får väl bara ligga och vänta och försöka att ta det lugnt :)

   Radera
 3. Jag fick som en hemsk mensvärk i magen o ryggen o kände ett tryck neråt, som om huvudet sku ha varit mellan benen typ, haha. Va bara i vecka 36 då så rådgivningen ville ha in mig på koll o konstaterade att det troligtvis är nåt på gångs. Samma kväll gick vi på bekantningsbesök till Bb o vi hann bara hem så gick vattnet o vi fick åka in genast :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis så känns det för mig oxå, som att jag sku ha en liten boll mellan benen :D haha va komiskt att det råkade sig på just samma dag som ni var på besöket! ni var väl förberedd då säkert ;)

   Radera
 4. har inge barn så kan int ge nå råd elr erfarenhet här i frågan men jag måst säg att ÄNTLIGEN starta du en blogg! ha allti klicka på ditt namn "preggo janica" då du kommenterat här och var i hopp om att koma till din blogg :D jeeeeee Ha de så bra o lycka till med babyn! :D ska bli kul att läsa din blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack så myki för din kommentar :D va roligt du har hittat hit och hoppas du kommer att gilla min blogg :)

   Radera
 5. Spännande! Det låter nog som om de börjar närma sig! Vissa har ju sammandragningar flera dagar före och vissa får dem först när förlossningen lägger igång på riktigt :) Vissa får ju även dylikt illamående som i början av graviditeten när det närmar sig. Det som känns frustrerande är ju att man kan vara jätte sjuk i ett par timmar och sen mittiallt avtar allting :/ Lycka till när det gäller och krafter till dom sista veckorna/dagarna!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen spännande! går och väntar på minsta lilla tecken helatiden :D har haft så myki sammandragningar under hela graviditeten så det är inget "nytt" tecken för att säga det så. Minst sagt frustrerande då det sen plötsligt avtar och kan vara helt borta i flera dagar. Tackar så mycket! ska försöka att int gå helt crazy ;)

   Radera
 6. Hej! Kul att du startat blogg, har tänkt samma som anonym ovan flera gånger :D Har några frågor till dig: Hur är du som person? Vad ser du mest framemot med att bli mamma? Vad tror du blir största förändringen när ni får baby? Hur känner du Carro och Elisabeth? :) (Hittade din blogg via Carros blogg, lag till den direkt i min favoritlista!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och TACK! :) verkligen roligt att höra! Ska ta och svara på dina frågor i ett inlägg senare :) so stay tuned!

   Radera