söndag 30 juli 2017

Uppgiven är bara förnamnet

Åååh jag vet inte vad jag ska ta mig till längre! Melvins trots blir bara värre och det känns som att ingenting hjälper. Vi har försöka med olika metoder och allting helt utan resultat. Det går bra från morgonen fram till dagen men sen bryter det lös med rop, skrik, sparkar och provoceras och det slutar inte innan han somnat runt 22-23 tiden. Och då har vi gråtit allihopa i flera omgångar.

I igår var jag ensam med honom och han somnade först vid 23.45 efter att ha gått igenom tre raseriutbrott och provocerat mig till tårar. Och då hade jg seriöst gjort ALLT för att tillfredsställa alla hans behov så vi sku slippa lättare undan vid nattningen. Vi lekte, läste, var ute och cyklade, träffade folk, pussade och kramades, gungade, sjöng, var ute på promenad... Ja, allt jag kunde tänka mig att han älskar att göra. Totalt misslyckat!

Jag är så in i helvete uppgiven och vet inte mera hur jag ska gå tillväga. Jag läser allstans om varför, hur, när och vad som framkallar hans betende. Jag lyssnar på honom och försöker läsa av honom och lägger seriöst ALL fokus på honon. But it's not good enough!

Jag är hjälplös.

Kommer jag mig ur detta med vettet i behåll?
Tvivlar. 

4 kommentarer:

 1. Allt detta som du skriver hör till barnets utveckling, så nej, du är inte ensam ;) Det är ingen skillnad vad man gör, alla barn har sina perioder då ALLT ska provoceras och testar sina föräldrar till tusen. Min tvååring är/var likadan, men håller på att bli bättre småningom.. Ha tålamod! Det går över ;)

  SvaraRadera
 2. Kanske du redan läst dem, men här kommer ett par boktips:
  1) Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen (Bo Hejlskov Elvén, Tina Wiman)
  2) Lek istället för bråk (Lisa Mannberg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tips! Har inte läst någon av dem men ska absolut göra det! :)

   Radera
 3. Jag har bara ett tips : öronproppar åt dig själv. Hur dumt det än låter osv, men det är nog bra att int höra allting helatiden. Hjälper förstås int mot annat än skrik. Mot spark å slå hjälper nog bara att hålla i barne å fösök att lugn ner hen. Mvh fd nästangrannen Camilla

  SvaraRadera