måndag 19 september 2016

Läckande blöjor

Vi har ett litet blöjproblem hemma hos oss. Flera nätter i rad har jag nu vaknat av Melvin gråtit och då jag går till hans säng märker jag att han kissat igenom. Det är inga små mängder och hans blöja är oxå överfull. Så vi får byta allt i hans säng och tvätta av honom. Vilket ju inte är så roligt mitt i natten.


Vi använder Liberos up&go nummer 5 och vi har provat med att gå upp en nummer men då är 6an allt för stora. Vi har oxå testat med muminblöjor men samma där. Då igen verkar pampers blöjorna vara ännu större så känns lite onödigt att köpa hem ett paket av dem då han sen knappast kan använda dem. Jag har oxå tänkt på att det kan vara just byxblöjorna och att vi borde byta till de "vanliga" blöjorna? En annan sak jag oxå tänkt på är att Melvin dricker ganska så mycket under dagarna. Både mjölk och vatten. Men jag kan ju inte börja neka honom vätska då de är han själv som oftast ber om det.

Har nån av er varit med om samma?
Eller har ni nå tips på hur jag får slut på läckande blöjor?
Vilka blöjor är bäst för ett barn med smala ben?

19 kommentarer:

 1. Vi använder Mumin nr 4 tejp på natten, o både tejp å byx (stl 5) på dagarna. Byter blöja som det absoluuut sista som görs före hon ska sova.

  SvaraRadera
 2. Vi hade samma problem med vår 1 åring när vi hade libero byxblöjor. Vi böt till liberos vsnliga blöjor. Inga problem då mera. Tror det var pga byxblöjorna. 😊

  SvaraRadera
 3. När vi had sama problem med Selma gick vi upp en storlek och så köpt vi vanliga Libero Comfort istället för up &go :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, får testa med det på nytt. Har för mig att det läckt oxå med Comfort men kanske vi då hadd för liten storlek :)

   Radera
 4. För oss var lika nu några nätter! I vårt fall var det pyamasen som är för kort (axel till gren), när hon sväger sig drar det med blöjan. . . Inget problem med större pyamasar! ..vi har åxå libero up&go 5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså det låter faktiskt helt logiskt :D har jag inte ens tänkt på! TACK! :D

   Radera
 5. Vi använder Pampers baby-dry pants o de funkar absolut bäst till Abbe som också har ganska smala ben. Testade Liberos up&go för nån månad sen, men de läckte genom efter en timme VARJE gång :@ De satt inte alls bra på honom tyckte jag. Pampers blöjor tycker jag också känns mycket mjukare och mer följsamma, så jag rekommenderar att testa dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej! Kanske jag borde testa dem iaf :) melvin har ganska myki blöjeksem vilket han tidigare int alls haft så mitt i allt är det pga up&go blöjorna :)

   Radera
 6. Använd inte byxblöjor överhuvudtaget på natten, eftersom dom sitter lösare än tejpblöjor har dom en tendens att lättare läcka igenom. Och det hjälper inte att gå upp en storlek (snarare tvärtom, det blir värre), då det blir ännu lösare vid benen och läcker ännu mera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det verkar vara ett dåligt blöjalternativ till natten:)

   Radera
 7. Här händer det ytterst sällan att blöjan läcker, men så köpte jag hem up&go för att testa och satte ungen och sova dagssömn med en sådan blöja med resultat våt body. Efter det kör vi igen bara comfort blöjor, verkar passa vår smala tös bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar faktiskt som att vi får byta tillbaka tilm comfort :) de är bara så jobbiga att få på en sprattlig Melvin :D

   Radera
 8. Vi hade en tid så att det läckte på natten också och då använde vi nr 5 av pampers men då testade vi att gå ner en nummer men då var de igen för liten men då upptäckte jag att det fanns av pampers 4+ nr och de var bra. Så testade det om nr 4 är för liten :)

  SvaraRadera
 9. Dock vet jag int om det finns 4+ av byxblöjor men åtm av tejp blöjor

  SvaraRadera
 10. Vi har också haft problem med läckande blöjor, inte alls kul när allt är vått... För en tid sen hade vi Mumin byxblöjor men de läckte för jämnan och märkte också att fyllningen liksom klumpade ihop sig, så dem köper vi inte igen. Oftast har vi haft Libero Up&Go nr 5 (enligt kilona kunde hon ännu ha 4 men de känns för små över baken) eller Pampers nr 4. Har varit enklast med byxblöjor eftersom hon sprattlar och har sig och river upp tejpen till tejoblöjorna. Men kanske vi borde testa tejpblöjor till natten om de skulle hålla bättre tätt? Vissa gånger annars vore det också mer praktiskt med tejpblöjor, som när man är borta hemifrån och ska gå på pottan. Byxblöjorna går ju att riva upp om man ska byta, men är den torr och man ska ha på samma blöja igen måste man ju ha av allting, skor, ytterkläder, byxor, strumpbyxor osv för att få av och på en byxblöja. Med tejpblöja går det ju att dra ner byxorna och sätta på ny blöja utan att ta av allting.

  SvaraRadera
 11. Ett tips är nog att köra på tejpblöjor till natten, vi använder olika blöjor på dagen och natten för att slippa läckage på natten :)

  SvaraRadera
 12. All vakentid använder vi libero byxblöjor. Men 9/10 gånger är sottern våt dagtid om hon har sovit med liberos byxblöja. Nattetid kör vi med tejp, där har kag inte märkt någon skillnad på märke. 'Minns dock att med sonen funkade pampers baby dry tejpblöjor bäst nattetid, de blev våra "nattblöjor" :)

  SvaraRadera
 13. Har han blöjeksem så undvik pampers, de innehåller ganska mycke kemikalier som kan vara irriterande och förvärra eksemen. Har ni testat natys blöjor? De är högre i midjan och dessutom ekologiska :) bra för känsliga rumpor :)

  SvaraRadera
 14. Använd inte tejpblöjor åt barn som lärt sig a) klä av sig själva och b) ta av sig blöjan! Fick en mindre trevlig väckning för nån vecka sen när dottern stod och tjattrade i sin säng, med pyjamasen avtagen, blöjan i handen och hade kissat i sängen utanför madrasskyddet! 😣

  SvaraRadera