tisdag 26 april 2016

Behöver man verkligen presenter?


Snart fyller jag år! Wohooo. Jag tycker det är alltid lika roligt att fylla år. För det är ju min helt egen dag. Jag ska såklart fira med de personer som står mig närmast. Vi ska inleda grillsäsongen, dricka lite gott och sånt där trevligt. Jag ser faktiskt riktigt mycket framemot det.

För mig räcker det med en dag/kväll tillsammans med mina bästa vänner för att jag ska ha en perfekt födelsedag. Det behövs liksom inga dyra presenter eller limousiner. Vissa är ju såna. Att de verkligen kräver att partnern/föräldrarna ska fixa dyra presenter, frukost på säng och tusen rosor i vardagsrummet. Det skrivs långa önskelistor åt kompisarna på vad de kan köpa och får man fel present så visar man rakt ut att besvikelsen är stor.


I dagens läge känns det som att kraven är dessutom högre än någonsin. Helst ska man ju få en resa till Maldiverna i present. Jag igen kan inte förstå detta. Är det resor, dyra klockor osv som är uppskattning och kärlek? För det är väll just kärlek och uppskattning vi vill ha på våra födelsedagar? Det är i alla fall det JAG vill ha. Jag vill bli uppskattad och vara omringad av kärlek då jag fyller år. Och då räcker det med att Johnny t.ex. kokar en kopp kaffe till mig och att mina vänner hälsar till mig. Jag behöver verkligen inte en massa saker som jag ändå inte har nått större behov av.

Såklart får man köpa en present till mig om man vill. Men då uppskattar jag blommor, vin/champagne och muminmuggar mer än nått krimskrams. För det är nått jag blir väldigt glad av och kan njuta av ordentligt. 


3 kommentarer:

 1. Men nu har vi ju alla olika kärleksspråk, så för de som har gåvor som sitt språk så e de ju just de som e kärlek för dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då räcker det kanske med en liten gåva. Man behöver väl inte en jätte dyr present för att känna sig älskad?! Känns krävande... :)

   Radera
  2. Joo, vi är ju alla olika. Jag har väll bara lite svårt att förstå det för att det känns så ytligt för mig. :) dock fick jag mig en tankeställare nu.

   Radera