söndag 4 oktober 2015

Veckan i Helsingfors


Nåjaaa! Nu är vi äntligen hem hemma. Vi kom ju från Hesa redan i fredags men varit i Nykabi hela helgen. Sååå skönt att vara hemma. Vi hadd en riktigt bra resa och det var ju skönt att vara borta en stund men hemma är alltid bäst.

Resan sådär överlag gick riktigt bra. Vi reste ju med tåg och jag var lite nervös att Melvin sku bli skrämd för olika ljud på tåget men han klagade inte varken på dit vägen eller tillbaka vägen.


Väl framme i Helsingfors så väntade ju en halv timmes bussresa till rätt sida av staden. Även då gick det hur bra som helst att komma sig in och ut ur bussen med barnvagn. Dessutom behöver man ju inte betala för att åka buss och spårvagn då man har vagn med sig vilket ju är super bra!
Det var faktiskt otroligt enkelt att röra sig i Hesa med vagn. Fick innan resan höra att det kommer bli så jobbigt för mig då vagnen ska släpas med allstans men nää. Det tycker jag inte alls att det var. Men mycket ligger väll på vilken inställning man har.


Förutom att vi shoppade och åt god mat och sånt där som man gör på resa, så var vi och kollade till gatan och husen var Salatut Elämät är filmad. Iiiiiiiihh. jag är ett jätte stort fan av det programmet så dagen var ju såklart den bästa på länge då jag fick se det. hehehePihlajakatu
 Huset där karaktärerna "bor".
 

 Kentauri
Pub/Café som de alltid hängde på tills det "brann upp".
 

Majatalo Amanda
 Hotell med restaurang, spa och gym.
 


Det var faktiskt riktigt roligt att se dessa byggnaderna och lite annat än bara Kamppi och Forum. Majatalo Amanda ligger dessutom i värsta rikemans område så var jätte mysigt att strosa runt där och kolla på alla vackra byggnader.

Mesta dels har vi nog endå bara varit hemma hos min faster och umgåtts. Eftersom att vi träffas så sällan måste man ta vara på tiden. Visst, roligt att göra nått oxå men tiden vi hadd tillsammans var nog roligare.


En jätte bra vecka med världens bästa unge och faster. Hoppas det inte blir allt för länge till nästa gång. Och nu vet jag ju att det absolut inte är ett problem att resa med Melvin så kommer nog att åka någonstans snart igen.


Tack underbara Helsingfors! It was a pleasure as always.

2 kommentarer:

  1. Säkert jätte dum fråga.. men.. huur gör man i buss med små barn..alltså har man dom i famnen bara eller? Jamenar int kan man ju ha med bilstol å böri apänn fasst den,haha :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. alltså i lokala trafiken i hesa så finns det ju platser var man kan sitta med barnvagnen bredvid sig. Då kan ju barnet bara sitta i vagnen. Sen om du tar en charter buss och ska resa längre väg så har jag faktiskt ingen aning ;D nog måst man väll nästan ha bilstolen med sig om man inte vill ha bebisen i famnen i flera timmar :)

      Radera