måndag 12 oktober 2015

6 månaders kontroll och matstol

Idag hadd vi 6 månaders kontroll med Melvin. Och som vanligt fick vi höra bara en massa positivt denna gång oxå. Blir såååå glad! Dock kastar Melvins vikt lite men det beror högst antagligen på det  att han är så aktiv på dagarna. För han hadd växt på längden nästan 3 cm så näringsbrist är det inte. Vi ska börja öka på maten nu och tillsätta fetter så om 3 veckor ska vi väga honom på nytt. Men vi tar ingen stress över det.

Sen fick vi oxå besked om att vi nu kan plocka fram matstolen! Jipppiiii.. Underlättar ju så mycket. Han får nog bara sitta i stolen korta stunder, alltså under matningen. Och såklart kommer vi att följa rekommendationerna. Blir så irriterad på såna som typ lägger sina bebisar att sitta allt för tidigt. Finns ju nog en orsak varför man inte ska ha dem att sitta innan de är redo för det... Nåja hur som helst. Melvins rygg ser rak och fin ut men han är lite ostabil och han förstår inte att stöda sig på armarna så därför rekommenderade hon endast korta stunder i stolen.


4 kommentarer:

 1. Nu vet ja int va du menar me "allt för tidigt" men vi har nog redan Saga kort studer i matstola, visst rekommenderar di från 6 månader men ja tänker som så att nog vet vi va som funkar för henne. Hon klarar att sitt själv på golve utan stöd små stunder å sitter stabilt å fint i stola.. Så att, istället för att bara följ exakt enligt åldern så tycker ja he helt okej att själv böri me saker då man märker babyn e redo för e :) di utvecklas ju så olika snabbt i början :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, som jag skrev att man har bebisen och sitta före hen är redo :) vissa lägger ju bebisen vid 3 månaders åldern i matstolen och bunkrar opp med massa kuddar/filtar/stöd och ba "se min bebis sitter". Och då är det ju klart och tydligt att bebisen INTE e redo eftersom att man måst ha så mycket stöd åt hen :D

   Radera
 2. Båda våra barn har just i den åldern saktat i med vikten, storebror "kom ikapp" vid 1,5 års ålder ( växte jättemycket på längden och är fortfarande lång för åldern). Det är ju en ålder då de börjar röra på sig mera och ska börja vänjas vid vanlig mat :) vår rådgivningstant har som tur alltid varit lugn med saken(men förståss noga följt upp) tyvärr hänger ju vissa upp sig på siffrorna istället för att se ifall barnet mår bra.

  Håller med om det där med sittandet!
  Allt har sin tid :)

  /tvåbarnsmamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, tänker oxå att det är därför han inte ökat i vikt. Han gör ju inget annat än ligger på golvet och jumpar på dagarna :D som tur har vi oxå en lugn rdg tant så hon sa nog att det inte gör nått och jag är nog heller ingen mamma som blir hysterisk över småsaker så länge Melvin mår bra :)

   Radera