lördag 27 juni 2015

Va fan hände??

Bara på en halv sekund flög jag och Johnny upp ur sängen imorse då vi hörde hur Melvin inte fick nån luft. Jag slet upp honom och gav en klapp på ryggen och så började han andas och brast sen ut i gråt. Alltså va fan hände? Varför kunde han plötsligt inte andas? Tänk om det händer igen men att jag nästa gång inte hinner till honom i tid och han kvävs? Eller varför fan hände det? För att han svalde fel? Glömde han bort att andas?

Sak samma vad som hände. Ända jag kunde tänka och som jag oxå sa högt är att "satan nu kvävs han" och kände hur tårarna börja rinna. Då han sen en sekund senare andades normalt. Fy fan den där känslan. Då jag ser hur Melvin kämpade för att få luft och jag bara kunde tänka en tanke. Den värsta tanken. Igen, varför fick han plötsligt ingen luft? Och nej han hade inte ansiktet täckt med nått som helst. Han hade heller inte för varmt eller ens en napp i munnen. Jag är fortfarande upprörd över det som hände.

Och så har jag dessutom haft sån värk i magen och hemsk svindel så har nästan legat hela dagen och knappt klarat av att ta hand om Melvin. Men tur han har en pappa som tagit hand om honom och mig.

Senare ikväll kände jag mig bättre så jag tog Melvin och körde iväg till Jannas för lite kompis-häng. Jag satt med honom i famnen hela tiden. Pussade honom och höll honom tätt intill mig. Inget ont ska någonsin få hända åt min son. Han e så fin och det käraste som finns.

Ok, jag är som sagt upprörd ennu efter incidenten imorse. Och att jag inte är riktigt i skick underlättare inte, för jag är så känslig idag.

En dålig dag i vårt hus. Men vi tar nya tag imorgon ❤️

7 kommentarer:

 1. Det där är SÅ obehagligt! Vet exakt dendär panik känslan när bebin inte får luft och man känner sig totalt hjälplös! Min son fick någon slags allergi attack för ca en månad sen, han fick jättesvårt att andas och vi var tvugna ringa ambulans..! Jag är ÄNNU mera nojjig efter den incidenten, man är ju så rädd om sina små guldklimpar <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj nej usch! Det måsta va en hemsk upplevelse :( hoppas verkligen du inte behöver uppleva det flera gånger!
   Jaa! Att man är nojjig! Sku Kuna stänga in Melvin resten av livet så jag vet att han sku va i säkerhet. Hehehe men de kanske man int kan riktigt gö ;)

   Radera
 2. Kan han ha stärkt sig i nå spyor? Vår kille ha gjort sådär ett par gånger då de kommit upp spyor som han inte fått svalt på en gång.. ibland har de kunnat komma ut tjockt spyor sen (av mjölken ) men oftast får han svalt ner de. det kan också vara länge efter att han ätit.De har ju så smala luftrör ännu så de far lätt så. Det är så obehagligt!

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid haft vår son att sova på sidan. Vet man ska inte ha det pga risken för plötslig spädbarns död ??? men vår son har spytt mängder o massor ända sedan vi kom från bb. O han sov väldigt bra på sidan. O detta för att ja va rädd han sku spy o man sku int höra de o jaaa ni vet... Vet känslan den e så hemsk.. Hoppas de reder sig.

  SvaraRadera
 4. Känner så igen oron! Vi skaffade ett andningslarm att ha i sängen när vi fick första barnet, å nu har lillasyster det. Vågar såklart inte lita på det till 100% men vetskapen om att man kanske sku hinna göra nåt om olyckan är framme, har iaf hjälpt mej att sova lugnare på nätterna :) / Sofia

  SvaraRadera
 5. Fast dom säger vid rådgivning att inte man behöver rapa sin bebis efter dom har ätit så de e bull shit man skall alltid rapa en bebis innan man lägger dom i sängen.! För då dom rapar så då brukar det komma upp spyor om det skall komma upp nå. Nu säger jag inte att han har haft det problemet men det är bra att veta :)

  SvaraRadera
 6. Klart man rapar sin bebis :D har nog aldrig hört att man inte ska gör det!!

  SvaraRadera