måndag 15 juni 2015

Det rena vattnet


Är det inte ganska otroligt vilken skillnad man kan känna på t.ex. olika kranvatten? Minns då jag var 17-18 år och hängde mycket i Esse och vi alltid hade vilda diskussioner om "essivattni" eller "jeppisvattni" är bättre. Nå såklart är Esse kranvatten bättre. För det är renare.

Den största chocken kom nog endå då jag kom till Kjöllefjord och jag första gången drack kranvatten där. För det är det renaste vattnet som finns typ. Det rinner inte igenom en massa vattenverk så att det kommer en massa kemikalier i det utan det kommer typ direkt från naturen. Nu är jag då inte alls nått proffs på det här med vatten så vet exakt inte hur det går till men sådär ungefär. Och det smakar så fräscht. Det är helt sjukt att vatten kan smaka så bra!

 Ofta då vi var ut och motionerade där upp på fjällen så kunde vi stanna vid en bäck och dricka vattnet som forsade där. Och det var precis som kranvatten. Så rent. Coolt eller va?I detta vatten badade man oxå i på sommaren. I källvatten typ. Det fanns 3 stora gropar med vatten där uppe på fjällen vilka agerade "badstrand" under sommaren. Fast det fanns ingen sand. Bara stenar och små klippor. Helt sjukt fint! Och där badade man. Men den fegis som jag är så vågade jag inte ta mig ett dopp. För vattnets temperatur under sommaren var typ +10 grader. Så jag föredrar Medelhavet.

Det som gör hela detta ennu häftigare är den rena luften. Då vattnet avdunstar och stiger upp mot himlen så lämnar det en salt lukt i luften. Och det är så fräscht. Dessutom finns det inga fabriker där som smutsar ner luften utan endast några fiskeföretag men lite fisklukt klarar man av. Så ja, ni kan ju tänka er hur rent det är där. Och hur uppfriskande det är.  Älskar Kjöllefjord.


1 kommentar:

  1. Tänker du åka tillbaka dit nångång för en längre tid?

    SvaraRadera