torsdag 14 maj 2015

Babykläder

Fick önskemål att göra ett inlägg om vilka kläder och märken jag rekommenderar till en bebis. Nu har vi då inte riktigt satsat på nå speciella märken eftersom att vi ärvt och fått det mesta vi har. Men jag tänkte visa lite vad vi använder mest och vad som är bra att ha mycket av. Nu har jag dock inte fota allt vi har eftersom att hälften ligger i tvätten.


Bodyn. Många bodyn. Melvin är nu 5 veckor gammal och vi får byta hela tiden. Antingen har han spytta ner dem eller så har blöjan läckt. Samma gäller byxor. Oftast om blöjan läcker så blir ju förstås byxorna oxå blöta. Vi har massa byxor. Några par jeans till kalas och andra festligheter. Mjukis byxor och tunnare byxor som är bekväma och så man oxå kan anpassa efter temperaturen både inne och ute.


Dreglisar is the shit om man har en bebis som spyttar mycket.
Då behöver man inte byta body helatiden.


Mjuka och varma tröjor. Lätt att klä av och på.


Sockor och tossor är bra att ha så bebisens fötter hålls varma. Men nu har vi kanske lite överdrivet många par. Mössor har vi många olika av så vi kan anpassa oss efter vädret. Ibland om Melvin känns kall så använder vi de tunnare mössorna även inomhus.


Sen har vi även en fleecedräkt som vi använder alltid då vi vistas utomhus och när Melvin sover ute i vagnen. Den kommer vi så småningom (när det blir varmare) att byta ut till en stickad dräkt som han fick i present av en mammas väninna. Viktigt att hålla de små varma och ordentligt påklädda.


Lite annat som är viktigt att tänka på att ha är spytrasor och små handdukar. Speciellt såhär i börjane när bebisarna spyttar och kakkar mycket så går det åt en heldel trasor och handdukar. Vi har ca 10 trasor och 15 handdukar och ibland räcker det knappt till utan vi får tvätta helatiden.

Sen dethär med storlekar är lite knepigt. Melvin är som sagt 5 veckor och han har nu redan växt ur storlek 50-56. Men alla bebisar är olika stora och därför svårt att veta exakt hur mycket kläder man behöver av storlek 50-56. Så mitt tips är att köpa mest av storlek 60-68 för de använder man "längst" det första halvåret och är det till först lite stora så går det ju lätt att vika opp ärmarna och byxbenen.

Detta är nu då sånt som jag tycker att vi har haft mest nytta av hittills. Och som sagt, bodyn kan man absolut inte ha för mycket av så det är nog det man kan köpa mycket av med gott samvete. ;) kom bara ihåg att variera med storlekarna.

8 kommentarer:

 1. Om blöjan läker ofta så kanske ni kan börja gå upp till storlek 2 :) Vi har nu 4an på dagen åt Lissi men på natten 5 för 4 läker på natten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo vi hadd prova en gång men då läkt de oxå. Fast de nog nån vecka sen så kanske sku Kuna prov pånytt :)

   Radera
  2. Hej, du har fått en till ny läsare här nu som har en tvååring och en 8månaders bebis. (tyvärr ingen liten bebis mera) bestämde mej redan innan jag fick barn att använda Libero blöjor (tycker pampers blir så äckliga) men hamnade att byta ganska snabbt till pampers ändå eftersom gubben bara kissa ogenom. Och det blev myycke bättre fast det nog ibland kom igenom dom också. När vi fick gumman bytte jag tillbaka till libero och det har funkat bra nu också för båda. Själv har jag bytt nr innan barnen varit upp i rätt kg enligt nr. Har inte provat på andra märken än just pampers och libero. Grattis föresten till er lilla prins. Tror inte du vet vem jag är men jag har jobbat med din mamma för några år sedan. Ha de bra.

   Radera
  3. Hej! Va roligt med ny läsare :) och tack så mycket!
   Vi har varit väldigt nöjda med libero. Har bytt upp en nummer nu och tror det var nog "problemet" med att blöjan läckte. :) Vi har hur som helst mumin blöjorna nu eftersom att jag fick dem på babyshower och de verkar vara riktigt luftiga och bra. Får se om de funkar lika bra som libero :)

   Radera
 2. Kanske märke spelar roll också? Yasmine var en libero unge medan Melina var en pampers :)

  SvaraRadera
 3. Det kan ha skillnad på märke på blöjorna också om de håller torrt eller inte fastän de är samma nummer så det går ju också att prova. :)

  SvaraRadera
 4. Tack för era tips! Läcker inte så ofta men det händer. Nr 2 är lite för stor ennu så ska prova med att byta till Pampers. Vi använder Libero för tillfället :)

  SvaraRadera
 5. Jag har i alla fall märkt med mina barn som haft smala ben som baby att Libero läckte oftare än Pampers. Libero för babysar med tjocka ben och Pampers för "spiti" ben :D. Kan även rekommendera Lidls märke Toujours! Billiga men bra blöjor!
  Mumin blöjor är också helt okej, men ganska tjocka och klumpiga tycker jag, likaså Pirkka. Överlag har vi abolut använt mest Pampers. Dom är billigast vid Halpa-Halli (9,90), men så har ju CM ibland jätte bra erbjudanden ibland också.

  SvaraRadera