torsdag 2 april 2015

We can't be friends anymoreHur har mina vänskapsrelationer förändrats sen jag blev gravid?

ååh.. detta är nått som jag sku kuna skriv en hel bok om. För att vänskap är nånting så viktigt för mig. Men nej. Jag kommer inte skriva en hel novell om detta. (eller ska försöka)
Ja, jag har "rensat ogräs ur rabatten" för att säga det så. Vänner som inte kunnat umgås med mig efter att jag blev gravid t.ex. för att jag inte vill eller orkat hänga på puben eller krogen. Vad är det för vänner egentligen? Nej tack. Behöver inte sån skit i mitt liv.
Kommer inte i framtiden heller, när jag har en liten bebis, att kunna sitta på uteserveringar eller annars bara springa ute till sent på nätterna som jag gjort förr.
Eller visst kan jag, men vill jag? Knappast.

Nu är det ju inte så att jag sagt upp vänskapen med dessa personer. Utan tänker mera sådär att "har du inte tid för mig, har jag inte tid för dig." De får höra av sig till mig och visst, vi kan ta en kaffe men knappast blir det mer än så.

 Men sen har jag ju mina några diamanter som aldrig sku lämna mig ensam eller få mig att känna mig utstött eller döma mig vilken situation jag än är i. Och det har de bevisat för mig nu under min graviditet. De har verkligen stötta mig sen dag ett. Både i motvind och medvind. Trots att de har haft sina egna problem. Lyssnat på mitt gnäll, suttit hemma med mig flera kvällar när jag mått illa eller haft för ont för att kunna röra på mig, tröstat mig när jag varit ledsen för att jag känt mig "ful och äcklig".. Ja, listan kan göras lång. Kan inte ens tänka tanken var jag sku stå idag utan dem. Men det är ju så det ska va. Vänner stöttar varandra. I vått och torrt. Och eftersom att jag är första som får barn i vårt gäng så är detta nått nytt för oss alla, men det har gått bra i alla fall.

Så poängen med detta inlägg är att JA, man märker senast under graviditeten vem som är en blomma och vem som är ogräs. Man kan ha så många personer runt sig som man träffar lite då och då över en kaffe eller en par öl men de som är äkta vänner så träffar dig när som helst. Även om det sku betyda att ni ligger en lördagskväll i soffan och stirrar i taket.

5 kommentarer:

 1. har du märkt av den motsatta effekten då? att sen du blir gravid "duger" du mittiallt och gamla bekanta vill mittiallt ha kontakt? vad tycker du om de då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! har inte märkt av motsatt effekt. Visst finns de gamla bekanta som har tagit kontakt och vi har prata lite men det har nog lämna på det. :) tycker oxå att om de inte har velat umgås med mig tidigare så varför sku jag vila umgås med dem nu då?

   Radera
 2. Bra text! Då jag blev gravid så miste jag så gott som alla vänner. Vi var såna som festade mycket men plötsligt gjorde jag inte det mer. Några ensstaka har hållit kontakten nog, men det verkar som om de "måste" göra det, det känns så besvärande. Tur att jag har 3 systrar så jag är inte helt ensam men nu skulle der vara kul mws riktiga vänner också..

  SvaraRadera
  Svar
  1. verklige synd såndär! men kanske lika bra du slapp dem då? för verkar ju inte som att de var äkta vänner. :)

   Radera
 3. Vi väntar me spänning på lillkillen. Bara han sku laga se ut nangang! <3 / Janna

  SvaraRadera